Hamilton: Ferrari ne iskorištava potencijal

Mercedesov Lewis Hamilton vjeruje da Ferrari ne iskorištava potencijal svojeg bolida u dosadašnjem dijelu sezone. Hamilton je zajedno s Bottasom u Kini pomeo Ferrari. Po prvi puta od 1992. i Williamsa je neka ekipa započela sezonu s tri uzastopne dvostruke pobjede.

“Smatram da mi u potpunosti iskorištavamo naš bolid. Donosit ćemo nadogradnje tijekom sezone, tako da će nam bolid biti još brži u budućnosti,” rekao je Hamilton.

“U Bahreinu nismo bili dovoljno dobri da pobijedimo, no stavili smo se u poziciju da iskoristimo propust rivala. Australiju smo dominirali.”

“Ferrari ima dobar bolid, ali ga ne iskorištavaju kako treba. Strategija im također nije besprijekorna kao što je prije bio slučaj.”

“Znamo da je Ferrari odmah uz nas i da je Red Bull tu negdje, ali nijedna ekipa ne isporučuje kao što mi to radimo. Da nas pobijedite, trebate imati sve. Maksimalni napad – to je potrebno. Ostali još nisu na toj razini.”

Hamilton je u više navrata spomenuo da je Ferrari taj koji je najbrži ove godine, samim time je i dominacija u Australiji došla s iznenađenjem.

“Još uvijek nisu odradili pošteni vikend. Izgledalo je da će to biti u Bahreinu, ali svi znamo što se tamo desilo. U Kini su cijelo vrijeme bili ‘gore-dolje’.”

“Ne znam gdje gube vrijeme. Na ravnim dijelovima staze dobivaju 0.4s, ali gube vremena u zavojima. Biti će zanimljivo kako će to iskoristiti u nadolazećim utrkama, no smatram da će biti još mnogo utrka gdje će njihov bolid biti bolji od našeg.”

“Još je rano za reći, ali tri dvostruke pobjede u nizu je nešto fantastično. Rekao bih čak da smo u ovom trenutku premašili naše mogućnosti,” zaključio je Britanac.

 

7 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
papaya

Tvoj sam navijac veliki,ali cemu ovoliko komentiranje suparnika,bas sam se zapita dal su stvarno ovo tvoje riči,a da te od iduće demantiraju??nemoj nabrijavafi suparnika bezpotrebno

mika.KA

realno odgovorio na pitanje novinara.

r.u.m.

Te šprehe iz Mercedesa su več provaljene ali imaju pravo vjerovatno bi i Ferrari tako da dominira 6 godina baco izviđače.
Uvijek je Ferrari opasan i brz a onda 1,2/1,2/1,2.
Dobro u Bahreinu nije tako trebalo biti al šta češ kad Vetel voli radit krafne

mika.KA

sta je bezveze?
istinu i realno je odgovorio na pitanje!!
sta ih je trebao popljuvat,ismijat?
potpisujem svaku njegovu rijec a onaj tko se ne slaze nema veze o f1 ili nije gledao utrke.

mody

da voziš ferari lewis iti bi vidio kako se tamo ne iskorištava potencijal, naslov cekaju od 2007,,

mika.KA

i sam seb je to izjavio!
zato to me lupetaj bezveze

F1 fan

Ne iskorištava zato sto ne smije. Jer kad su podesili u Bahreinu lekreku bolid da iskoristi vise snage vidjeli smo sta se dogodilo. Počinje rikavat. Mercedes je kompletan bolid i da Ferrari može iskoristit puni potencijal bez kvarova opet bi bio mrvicu iza merca.

Related Posts