Vozaču Alfa Romeo Racinga, 25-godišnjem Talijanu Antoniju Giovinazziju, stvari nikako da krenu uzlaznom putanjom u njegovoj prvoj pravoj sezoni u Formuli 1. Tri utrke je odradio, bodove osvojio nije, a na četvrtoj ga također čeka težak posao.

Nakon što je šef momčadi Frédéric Vasseur izjavio da vjeruje u Talijana i da je za slabije rezultate na prve tri utrke sezone u većoj mjeri kriva momčad, a ne Antonio, stigle su nove loše vijesti. Giovinazzi je uoči vikenda u Bakuu dobio kaznu od deset startnih pozicija na gridu za nedjeljnu utrku, a razlog je promjena komponente CE (Control Electronics) na Ferrarijevoj pogonskoj jedinici.

Giovinazzi je imao problema s tim dijelom motora na Velikoj nagradi Kine, kada nije niti odvozio mjereni krug u kvalifikacijama. Tada je ta komponenta promijenjena, a budući da je Alfa Romeo Racing sada odlučio prijeći na najnoviju specifikaciju CE komponente, to znači da će Talijan koristiti već treću inačici u istoj sezoni, a svakom su vozaču dozvoljene samo dvije.

“Mislim da je bolje prihvatiti tu kaznu ovdje, nego primjerice na sljedećoj utrci u Barceloni. Ovdje se nešto može dogoditi u utrci, sigurnosni automobil ili tako nešto”, izjavio je Giovinazzi.

On je dvostruki pobjednik utrke u kategoriji GP2 na stazi u glavnom gradu Azerbajdžana.

“Volio bih ponoviti vožnju iz 2016. Tada sam imao stvarno dobru utrku. Bio sam posljednji u prvom krugu, a na kraju sam pobijedio. Ovo je staza na kojoj je tako nešto moguće, naravno ne baš u Formuli 1, ali volio bih barem osvojiti bodove nakon starta s posljednjeg mjesta”, kaže vozač Alfa Romeo Racinga.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o