Antonio Giovinazzi nije baš sjajno započeo sezonu, zbog čega se našao i na našoj listi petorice vozača koji su podbacili na prve tri utrke u 2019. Talijana svi uspoređuju s timskim kolegom Kimijem Räikkönenom, koji za sada ima daleko bolje rezultate u bolidu Alfa Romeo Racinga. Giovinazzi smatra da taj zaostatak za Fincem nije ništa neobično.

Räikkönen je završio među osvajačima bodova na sve tri utrke u ovoj godini, a ima i dva ulaska u završnu rundu kvalifikacija. U isto vrijeme, Giovinazzi nije osvojio niti bod, a najbolji doseg u kvalifikacijama mu je jedan ulazak u Q2. Na dvije utrke iza sebe je uspio ostaviti jedino nemoćne bolide Williamsa.

“Nije lako nakon dvije godine bez utrkivanja. Doista nije lako, posebno u kvalifikacijama. S vremenom izvan utrka izgubite malo brzine za taj jedan brzi krug u kvalifikacijama”, opravdava se Talijan.

Svoj debitantski nastup u Formuli 1 Giovinazzi je imao 2017. u bolidu Saubera. Tada je na dvije utrke mijenjao ozlijeđenog Pascala Wehrleina, a onda se vratio dužnostima trećeg ili testnog vozača.

Iako mu Kimi ne čini uslugu svojim rezultatima i brzinom koju pokazuje, 25-godišnji Giovinazzi smatra da će mu to pomoći.

“Imati Kimija za timskog kolegu je dobra referenca za mene. Kad dođem u garažu, mogu pogledati njegove podatke i tražiti gdje je prostor za napredak. Trebam nastaviti raditi i mislim da će sve doći na svoje mjesto.”

“Nisam iznenađen Räikkönenovim rezultatima. Surađivao sam s njim u Ferrariju prošle dvije godine i znam kako radi. On je fantastičan vozač s velikim iskustvom i zna točno što želi prije nego vikend uopće počne. Dobro je da mogu tome svjedočiti. Na kraju, to je samo do iskustva”, kaže Giovinazzi.

Najbolji rezultat do sada, Antoniju je 11. mjesto na VN Bahreina, a novu priliku za osvajanje prvih bodova imat će u Bakuu 28. travnja.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o