Pobjednik u najjačoj klasi MX Open, Luka Crnković iz MCK Zagreb, izjavio je nakon utrke u Požegi da je zadovoljan povratničkom utrkom nakon ozljede.

Unatoč padu u prvoj utrci, uspio je strpljivom vožnjom prestići Mateja Jaroša i pobijediti utrku. U drugoj vožnji mu se također isplatila strpljivost i vrebanje mjesta za preticanje pošto je startao s drugog mjesta. U tome je i uspio i ponovo pobijedio ispred Jaroša.

“Budući da mi je ovo prva utrka nakon ozljede, zadovoljan sam. Prvo vrijeme treninga, prvo mjesto prve vožnje – uz taj pad, te prvo mjesto druge vožnje.”

“Nije bilo jednostavno proći ispred Mateja u prvoj vožnji. Bio sam brži, ali trebalo mi je nešto vremena da uhvatim priliku za napad. U drugoj sam također bio drugi nakon starta, ali nisam želio forsirati. Malo sam pričekao pa onda prošao naprijed i ostvario dvostruku pobjedu”, izjavio je Crnković.

Vozač MCK Zagreb u svojoj karijeri već ima iskustvo nastupanja na utrkama Svjetskog MXGP prvenstva, a ove će godine voziti kompletno Prvenstvo Hrvatske i nada se barem poneku MXGP utrku.

Matej Jaroš također je zadovoljan utrkom u Požegi, za koju kaže da mu je dobro došla kao trening za prvu utrku Prvenstva Europe krajem ovog mjeseca. U obje vožnje startao je kao prvi, ali ga je Luka Crnković prestigao u borbama za prvo mjesto.

“U prvoj vožnji pri obilasku vozača koji su zaostali za krug, Luka je bio nešto spretniji i prošao je naprijed. Bio sam mu na repu nakon toga, ali ipak je on pobijedio.”

“Ponovno sam odlično startao u drugoj vožnji, ali u petom krugu sam ostao bez prvog mjesta. Meni još nedostaje malo snage i nisam želio riskirati da mi se dogodi neki pad ili ozljeda. Tek je početak sezone”, rekao je Jaroš.

Baš kao i Crnković, Jaroš je povratnik u Prvenstvo Hrvatske u motocrossu, nakon teške ozljede koja ga je zadesila sredinom 2017. Vozač MK Požega Promet mogao je biti zadovoljan ovim nastupom, kao i atmosferom na svojoj domaćoj utrci.

“Bilo je puno publike, staza je bila fantastična. Mislim da nitko ne može reći neku zamjerku i drago mi je da nije bilo nikakvih ozljeda”, rekao je Matej nakon utrke.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o