U tri do sada odvožene utrke Mercedes je ostvario hat-trick kada su u pitanju 1-2 pobjede. Takvi su rezultati prema mišljenju komentatora Sky sportsa Martina Brundlea, itekako znakoviti pa u skladu s navedenim, za očekivati je kako dominacija Mercedesa neće prestati tako skoro.

Brundle je izjavio kako Ferrari vjerojatno ima određenu prednost kada su u pitanju performanse pogonske jedinice, no po pitanju downforcea i cijelog sklopa, Mercedes je u sasvim sigurno u prednosti.

“Uskoro ćemo prestati govoriti kako Ferrari ima odličan motor, odlično ovo ili odlično ono jer talijanska momčad to ne isporučuje na stazi u obliku rezultata. Jednostavno moramo prihvatiti činjenicu kako je Mercedes započeo svoju dominaciju. Ferrari je sasvim sigurno, trebao i morao pobjediti u Bahreinu i to ne smijemo smetnuti s uma, ali s druge strane Mercedes uvjerljivo vodi u oba poretka i to je ono što je u ovom trenutku realnost,” pojasnio je Brundle.

Brundle smatra i kako Ferrari trenutno ima dosta više snage u odnosu na Mercedes ali tu snagu zbog razno raznih problema manje ili veće priorde, jednostavno ne može iskoristiti.

“Vjerujem kako Ferrari ima predost kada je u pitanju čista snaga ali je jednostavno ne mogu iskoristiti. Ne znam je li u pitanju pouzdanost ili nešto drugo ali očito je kako ne mogu iskorisiti sve što imaju. Primjerice, u jednom trenutku vidite kako Ferrarijev bolid postiže uvjerljivo najveću maksimalnu brzinu i pomislite kako je to nevjerojatno, ali onda se opet dogodi da tu brzinu u utrci ne mogu pokazati,” zaključio je Brundle.

3
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
3 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Hardex

AMGF1…power☺

avatar
Član
rovaccccc

Prvenstvo je vec gotovo.Zar ima jos neko da vjeruje da ce ferrari sustic i prestic ???

avatar
Član
mody

dobije li mercedes sljedece 2 utrke gotovo prvenstvo