Nakon Velikih nagrada Australije i Bahreina na početku ove sezone, Valtteri Bottas prvi je put u svojoj karijeri imao priliku osjetiti kako je to voditi u ukupnom poretku Svjetskog prvenstva.

Vodeću poziciju bio je prisiljen prepustiti timskom kolegi Lewisu Hamiltonu nakon Velike nagrade Kine, ali sada je odlučan vratiti se na vrh. Priželjkuje dobar vikend na uličnoj stazi u Bakuu, s kojom ima nekih neraščišćenih računa iz prošle sezone.

Tada je Finac jurio prema pobjedi na Velikoj nagradi Azerbajdžana, pobjedi koja bi ga postavila na prvo mjesto vozačkog poretka, ali prelazak preko krhotina uzrokovao je puknuće gume na Mercedesovom bolidu.

To je uništilo Bottasovu utrku. Ostao je bez bodova i nakon te utrke potonuo do statusa čistog “broja 2” među Srebrnim strijelama. Vjeruje da ove godine neće biti reprize takvog scenarija.

“Razočaran sam jer nisam pobijedio u Kini. Kad startate s prvog mjesta, postoji samo jedan cilj u utrci. Znam što mogu, ali start je presudio tom prilikom i zato sam razočaran”, kaže Bottas.

Podsjetimo, Valtteri je u kvalifikacijama uspio biti brži od Lewisa, ali izgubio je prvo mjesto već na putu prema prvom zavoju i kasnije nije ozbiljnije ugrozio timskog kolegu.

“U ovom sportu sve se vrti oko detalja i oko učenja. Morate zapažati sve ono što bi u budućnosti moglo biti bolje. Ponekad se događaju stvari na koje ne možete utjecati, možda je Kina bila jedna od takvih situacija, ali moram biti siguran da sam tamo naučio sve što sam mogao.”

“U ranoj smo fazi sezone i samo nekoliko bodova zaostajem za vodećom pozicijom u Prvenstvu. Naravno, volio bih da sam i dalje vodeći, ali sada je situacija takva. Ako nastavim s dobrim vožnjama, mogu sve okrenuti u svoju korist i to mi je cilj za Baku”, kaže Mercedesov vozač.

Hamilton uoči četvrte utrke sezone ima 68, a Bottas 62 boda. Finčev najbolji rezultat na uličnoj stazi u Bakuu je drugo mjesto iz 2017.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Već sam rekao, Bottas je u delikatnoj situaciji. Svi znamo da iz busa na njegovo mjesto vrebaju Ocon a mislim i Russell..a može biti i netko treći, Mercedes je svakome privlačan. Ako ne pokaže karakter i zube i olako sve prepusti Lewisu, neće biti dobro za njegovu daljnju karijeru , pogotovo ako ode iz Mercedesa..a opet ako se ogluši i ne bude slušao team order opet mu se ne piše dobro. Na njemu je da prosudi i uradi kako misli da mu je najbolje.. za mene je to ono što sam rekao, karakter i pokazat brzinu, a ako bude kritično… Read more »