Zahvaljujući velikoj prednosti u brzini na ravnicama, Ferrari djeluje kao veliki favorit za pobjedu na VN Kine, a toga je svjestan i vozački dvojac Mercedesa.

Aktualne konstruktorske prvake je veoma iznenadila Ferrarijeva prednost pod punim gasom u Bahreinu i bili su evidentno sporija ekipa na stazi.

“Svjesni smo da trebamo raditi na bolidu. Ferrarijev skok iz prve u drugu utrku je veoma čudan. Očito je da su u Melbourneu imali nekakav problem, tako da mislim da je Bahrein realna slika stvari,” izjavio je Valtteri Bottas.

“Mi znamo područja u kojima se trebamo poboljšati i već u Kinu donosimo nadogradnje. Nadam se da ćemo biti bolji nego u Bahrenu, ali teško je očekivati nešto više od toga.”

Ferrarijeva brzina na pravcima bi mogla biti ključna komponenta u Kini.

“Mislim da će to definitivno raditi razliku. Ova staza ima duge pravce te će snaga motora i sirova brzina biti od velike važnosti. Postoje zavoji, ali ne možemo poreći da će biti snažni ovaj vikend.”

Toto Wolff je ranije izjavio da je njegova momčad gubila čak pola sekunde na pravcima na prošloj utrci. Međutim, Leclercov problem s motorom i Vettelova nezgoda su koštali Scuderiju dobrog rezultata što znači da je zaostatak za Mercedesom već 39 bodova.

Pobjednik na prošloj utrci, Lewis Hamilton, nada se da će odnos snaga u Šangaju biti bolji za njegovu ekipu.

“Uvijek je teško donositi zaključke nakon prvih utrka. Nismo očekivali da ćemo dominirati vikendom kao u Australiji, ali smo se iznenadili našim zaostatkom. Tek je treća utrka, ali osjećaj je kao da smo već prošli dugi put,” rekao je Britanac.

Hamilton je dodao da bi prednost na ravnicama mogao dobro poslužiti Ferrari u nadolazećem vikendu.

“Nadam se da se nećemo morati oslanjati na sreću i puno gušćoj utrci. U kvalifikacijama smo bili čak i dobri, ali u utrci je zaostatak bio ogroman. Ovo je odlična staza da uzvratimo pokušamo uzvratiti udarac te se nadamo što manjem zaostatku,” zaključio je.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o