U ranoj fazi aktualne sezone Formule 1, mnogo se priča o dominaciji Ferrarijevih bolida po pitanju brzine na pravcima. I dok u drugim momčadima konstantno naglašavaju kako je Ferrari mnogo brži od konkurencije na ravnim dijelovima staza, iz Ferrarija pak dolaze oprečne informacije.

Posebno glasni po tom pitanju bili su članovi Mercedesove momčadi, kojima očito jako dobro ide ta igra. U svojim izjavama ne prestaju hvaliti crvene bolide, a onda kada dođe vrijeme za utrkivanje – pobjeđuju ih bez pardona.

U Australiji i Kini Mercedes je sasvim deklasirao Ferrari, a u Bahreinu ga je pomazila sreća kada se vodećem Leclercu pokvario motor.

O toj temi brzine na pravcima šef Ferrarijeve momčadi Mattia Binotto kaže: “Pogledajte brzinu Mercedesa. Mislim da su i oni vrlo snažni na pravcima.”

“Možda biste trebali njih pitati kako su tako dobri. Ne mislim da postoji velika razlika između nas i ostalih timova po pitanju brzine na ravnim dijelovima.”

Sljedeća utrka u kalendaru je Velika nagrada Azerbajdžana, a Binotto nije siguran hoće li ta staza ići u prilog njegovoj momčadi ili ponovno Mercedesu. Naime, ulična staza u Bakuu ima izuzetno dugački pravac, najduži u cijeloj sezoni, ali jedan dio staze prilično je zavojit i tu bi Mercedes mogao imati prednost.

“Baku je staza na kojoj morate imati drukčiju aerodinamičku konfiguraciju bolida pa mislim da neće samo snaga pogonske jedinice činiti razliku. Mogla bi presuditi aerodinamika jer ta staza ima i mnogo zavoja.”

“Općenito, mislim da je natjecanje vrlo žestoko i sigurno će biti utrka na kojima će razliku između pobjede i poraza činiti nekoliko stotinki sekunde, rekao je Binotto.

Ferrari će u Baku doputovati sa zaostatkom od 57 bodova u konstruktorskom poretku i želi li ovu sezonu učiniti zanimljivom, krajnje je vrijeme da ta razlika počne padati.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mika.KA

haha..merc vas je spustio na zemlju?
kako sada to,pa sta nisu mjerili gps i tamo se vidi tko je gdje brzi?
mozda su i sateliti hakirani od strane mercedesa?

avatar
Član
147 kt

Da.