Šef momčadi Ferrarija, Mattia Binotto, kaže kako ga Mickov pristup prema radu uvelike podsjeća na njegovog oca, sedmerostrukog svjetskog prvaka, Michaela Schumachera.

Binotto je bio inženjer dok je Michael Schumacher vršio testiranja za Ferrari krajem 1995. godine, a zajedno su surađvali tokom cijele Michaelove karijere u Ferrariju.

Priliku da malo bolje upozna Micka dobio je nakon što se mladi F3 prvak opredijelio za Ferrarijevu vozačku akademiju, a Mick je uz to i odradio testiranja za Ferrari na stazi u Bahrainu, a potom je uskočio u bolid Alfa Romea.

“Prvi put sam ga vidio u Maranellu. Vratio se nakon mnogo godina. Pogledao sam ga, i nisam vjerovao da je toliko sličan Michaelu.”

“Način na koji se ponaša, način na koji vježba, način na koji ga zanima bolid, i kako raspravlja s mehaničarima. U Maranellu smo vodili brigu o njemu, ali on je uvijek bio u radionici, razgovarao s mehaničarima.Tu je najsličniji svom ocu,” izjavio je Binotto.

Mick je na testiranjima u Bahrainu bio drugi najbrži, odmah iza Maxa Verstappena, a u Ferrariju kažu kako su bili pozitivno iznenađeni njegovom izvedbom. Binotto tvrdi da su testiranja u Bahreinu prilika za Schumachera da se privikne na F1 i da ne sumnjaju u njegov potencijal.

“Komplicirano je odrediti njegovu izvedbu zato što su vremenske prilike toga dana bile jako loše i nismo ciljali na to da ocjenjujemo Mickovu učinkovitost.”

“Bio je to njegov prvi dan u F1 bolidu, jako važan za njega, još uvijek je u fazi učenja. Suočen je s potpuno novim izazovom u novoj sezoni u F2. Način na koji je pristupio vježbi i testiranjima svakako je pozitivan, nikada nije forsirao bolid. Želi što više naučiti o bolidu i momčadi.”

“Mick je dobro obavio posao, tako je dobro usredotočen i koncentriran. Takav pristup svaki šef očekuje od svoga vozača,” dodao je Binotto.1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mika.KA

onda,sta se ceka?