Alexander Albon je u jubilarnoj 1000. utrci u povijesti proglašen vozačem dana. Titula koja mu i više nego laska s obzirom na to da je utrku startao iz boksa nakon sudara na trećem slobodnom treningu. U utrci se odlučio za taktiku jednog ulaska u boks te mu je ta odluka naposlijetku donijela deseto mjesto i drugi bod u prvenstvu.

Kada su ga pitali tko mu je rekao da je osvojio nagradu dana, rekao je kako je tu informaciju doznao od trenera.

“Dok vozite u bolidu, nemate pojma o tome što se događa. Samo vozite u krug. Rečeno mi je kako vozim na desetom mjestu i da mi se Grosjean približava. Ni u jednom trenutku nisam pomislio kako vozim neku ludu utrku.

“Jako mi je drago što sam osvojio titulu vozača dana. U subotu sam bio potpuno suprotno od toga, bio sam vjerojatno najgori. Ali vratio sam se u jakoj formi,” ispričao je.

Albon kaže kako je originalna namjera bila da stane dva puta. Mislio je kako će konkurencija stati samo jednom. No, nakon što je utrka počela, vozači su primjetili kako se gume raspadaju brže od predviđenoga.

“Bili smo spremni za izazov. Zadnjih par krugova smo bili na rubu živaca, ali sam ipak zadovoljan s rezultatom, pogotovo nakon trećeg treninga,” objasnio je Albon.

Kazao je kako je malo razočaran što nije vozio u kvalifikacijama, pogotovo jer je znao da momčad ima brzinu da se bori u trećoj kvalifikacijskoj rundi.

“Malo sam razočaran jer sam znao da se možemo izboriti za treću rundu. Ali dečki su napravili odličan posao u pripremi bolida i znao sam da se u utrci možemo boriti za bodove,” rekao je Albon.

Malo je pohvalio i samog sebe napomenuvši kako je odigrao veliku ulogu u čuvanju posljednjeg mjesta koje donosi bodove.

“Bio sam malo nervozan pred kraj. Grosjean je imao dobar ritam u zadnjem dijelu utrke. Bio sam iznenađen, znao sam da me može uhvatiti. Ali, dok me slijedio, jako je pregrijao gume. Znao sam da će imati teškoće. Sretan sam što su mi pomogle plave zastave.”

“svaki put kad sam čuo da dolaze novi vozači, samo sam pomislio “Ok, neka prođu”. Malo nas je i sreća pomazila, ali uglavnom smo napravili dobar posao,” izjavio je Albon.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Čini mi se da je ovaj Albon ugodno iznenađenje i da će biti odličan vozač..kao i Norris, Leclerc, Max..vjerojatno je i Russell odličan ali to ne možemo vidjet kad je u ovakvom Williamsu.