McLaren je promijenio nekoliko komponenti Renaultove pogonske jedinice na bolidu Carlosa Sainza, uključujući i MGU-K, nakon što je na Velikoj nagradi Australije poslije samo devet krugova morao odustati zbog kvara.

Pred utrku u Bahreinu, koja se održava ovog vikenda, pojavila se vijest da će Sainz morati prijeći na svoj drugi MGU-K nakon što mu se prvi pokvario na utrci u Melbourneu.

FIA je na početku prvog slobodnog treninga u Sakhiru potvrdila da je upravo McLaren napravio niz modifikacija na bolidu. Ugrađen mu je novi MGU-K, a uz to Sainz je promijenio i novi motor, turbopunjač i MGU-H.

Vozačima je dozvoljeno koristiti dva MGU-K tijekom cijele sezone, dok motor, turbopunjač i MGU-H mogu koristiti tri puta u sezoni. Ako kojim slučajem vozačima trebaju nove komponente, a iscrpili su sve prijašnje mogućnosti, bit će kažnjeni.

Još nije poznato mogu li dijelovi koje je McLaren promijenio biti popravljeni i ponovno biti upotrebljivi za Sainzov bolid, ili je Sainz odlučio riskirati s kaznama tijekom sezone.

Sainz je u četvrtak istaknuo slabost MGU-K, te kako je bio dosta problematičan za vrijeme predsezonskih testiranja.

“Istina je da smo imali nekoliko kvarova tijekom testiranja, to nam je slaba točka na bolidu. Moramo nastaviti raditi kako ne bi gubili bodove kao što smo u Australiji.”

Ostatak grida, koliko je poznato, nisu još napravili nijednu promjenu komponenti.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o