Ne prestaju stizati komentari ožalošćenih vozača i njihovih šefova povodom iznenadne smrti direktora utrka Charlieja Whitinga. Toto Wolff je ovih dana izjavio kako smatra da ne postoji jedna osoba koja će moći na sebe preuzeti sve odgovornosti koje je Charlie imao.

Whiting je umro u noći uoči prvog treninga u četvrtak. FIA je potom poduzela neke izvanredne mjere kako bi tog vikenda popunila njegovo mjesto. No, dugoročno gledano, morat će donijeti odluku o pojedincu ili nekoliko osoba koji će ga zamijeniti na funkciji direktora utrka. Wolff smatra kako je to nemoguć zadatak za samo jednu osobu.

“Nemoguće je za jednog čovjeka da preuzme sve dužnosti na sebe. Razgovarao sam s Rossom Brownom na putu do grida u nedjelju i shvatili smo koliku je odgovornost imao,” rekao je Wolff.

Smatra kako su neke od odgovornosti bile male i naizgled nebitne, ali ključne za funkcioniranje utrke i trkaćeg vikenda u cjelini.

“To uključuje sitnice poput položaja kamermana na stazi i brige da nisu na rizičnom položaju. To mi je Ross Brawn spominjao. S novim direktorom nisam imao ni približno slično iskustvo.

“Novi direktor će morati donijeti neke teške odluke. Ali u svakom slučaju, mislim da je nemoguće nadomjestiti Charlieja. Tko god preuzeo taj posao, moramo mu pružiti podršku,” kaže Wolff.

FIA je iznimno za VN Australije zaposlila Michaela Masija koji već ima dogovoren angažman kao direktor utrka u serijama Formule 2 i Formule 3 ove godine. Nije poznato hoće li se zadržati na toj funkciji. Predsjednik FIA -e Jean Todt izjavio je kako je pozvao sve momčadi i vozače na razgovor o budućnosti F1 nakon Whitingove smrti.

“Morat ćemo usko surađivati s F1 timovima kako bi utvrdili kako dalje. FIA-in tim eksperata u Ženevi se okupio kako bi vidjeli što možemo napraviti za budućnost sporta,” izjavio je Todt.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o