Sebastian Vettel je nakon pomalo razočaravajućih kvalifikacija za VN Australije izjavio da je ipak očekivao biti malo brži i s manjim zaostatkom za Mercedesom.

Nakon testiranja u kojima je Ferrari prilično dominirao, očekivalo se da će se to nastaviti i u Australiji. Ipak, u kvalifikacijama u Melbourneu pokazalo se da Mercedes za sada, ili na ovoj stazi, ipak ima bolji bolid.

Nakon trećeg mjesta u kvalifikacijama Vettel je izjavio da nije očekivao ovako dobar Mercedes ali i da vjeruje da Ferrari ipak ima dovoljno dobar bolid za pobjede.

”Očito sam iznenađen brzinom Mercedesa, svi su iznenađeni. Mislim da su i oni sami iznenađeni. Mislim da smo jučer imali malih problema s postavkama ali da je danas bilo solidno. Usprkos tome imamo zadaću pronaći loše stvari i popraviti ih. Znam da je bolid dobar i da je sutra novi dan tako da sam s te strane pozitivan.”

Vettel je potom dodao kako ne misli da je Ferrari loš u nekim dijelovima staze nego da ovakav tip staze ipak više odgovara Mercedesu s više sporih i srednje brzih zavoja.

”Smatram da je najmanji problem u brzini na pravcu, tamo smo najkompetitivniji. U 16 zavoja na stazi gubimo najviše vremena, pogotovo u onim sporijim i srednje brzim zavojima. Vjerojatno je tome razlog to što i dalje nisam u potpunosti zadovoljan s balansom bolida u tim zavojima ali vjerujem kako ćemo i to riješiti,” rekao je Vettel.

Na kraju intervjua Vettel je jasno izjavio da su ipak malo iznenađeni tim problemima i da Ferrariju nije ”legla” ova staza kao ona na testiranjima u Barceloni.

”Imamo drugačiju stazu a i temperatura je veća za nekih desetak stupnjeva, tako da sveukupno nam to otežava. Bolid se ponašao malo drugačije nego u Barceloni pa moramo shvatiti zašto je to tako. Jučerašnji dan je bio prilično težak za nas a danas se ipak situacija malo promijenila.”

”Sesije prolaze jako brzo i nemate previše vremena za probavanje novih stvari, pogotovo u kvalifikacijama. U jednom krugu možemo najlakše vidjeti gdje gubimo najviše vremena u odnosu na druge momčadi. Imamo sigurno zaostatak za nadoknaditi ali ne trebamo to previše gledati danas. Moramo se spremiti za sutrašnju utrku i nadati se dobrom rezultatu,” zaključio je Vettel.

3
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

treba zabraniti predwetonska testiranja jer ako je ferratri bio puno bolji ovi oz mercedesa su to uvidjeli poboljšali bolid u3 tjedna bojim se da nas čeka još jedna dominacija merđa, prelagano osvajaju pole i utrke,, ne volim kad su na starznim pozicijama dva ista bolida, f1 je postala predvidljiva uzasno, taj mclaen i willams su na dnu godinama renault uvijek zlatnasredina,, red bul me iznenadio s hondom,,,sumnjam da cemo gledat sutra dobru trku jer hamilton nema konkurencij

avatar
Član
Emex Play

E moj Vettel dugo ces zaliti za prošlom sezonom kada si mogao do naslova a nisi…

avatar
Član
F12013

Imat će priliku i ove sezone, samo ako sam ne usere opet.