Vozač Red Bulla, Max Verstappen, kaže da nije bio toliko uzbuđen uoči početka prve sezone Red Bulla s novim Hondinim motorom.

Verstappenova momčad od ove sezone koristi Hondin motor nakon što su se razišli od dugogodišnjeg partnera Renaulta.

Govoreći isključivo za Motorsport.com, Verstappen je kazao kako je njegova sreća započela s novom suradnjom Red Bulla i Honde, mnogo prije službenog testiranja u Barceloni.

“Bio sam vrlo uzbuđen na dan snimanja u Silverstoneu. Samo sam želio izaći i osjetiti kako se motor ponaša. Noć prije gotovo nikako nisam spavao. Dugo nisam bio toliko uzbuđen,” izjavio je Max.

Verstappena je pohvalio i Helmut Marko zbog zrelijeg pristupa u predsezoni, u kojem se istaknuo i pridonio Red Bullovom najboljem testiranju dosada.

Govoreći o svom zrelijem ponašanju kroz testiranje, Verstappen je rekao kako je samo još više uzbuđen.

“Ovo je novi projekt s Hondom i razumijeti  sve vrlo je važno u ovom trenutku.”

“Testiranje je tu da vas pripremi na najbolji mogući način za početak sezone jer kada sezona počne nemate vremena za  prilagođavanje,” istaknuo je mladi Nizozemac.

Verstappen je imao kritike na račun Renaulta, jer je bio razočaran neuspjehom francuskog proizvođača u hvatanju dvojice najvećih rivala, Mercedesa i Ferrarija.

To je otvorilo temu,sedmerostrukom pobjedniku Grand Prixa i ostalim zaposlenicima u Red Bullu, oko prebacivanja na Hondin motor i što bi to značilo za cjelokupni tim. Iako se očekivanja sada drže ispod zavjese nova sezona sve je bliže, a Verstappen je kazao kako pozitivnost ostaje visoka.

Rekao je da nije bilo problema u integraciji Hondinih inženjera u Red Bullov tim i bio je impresioniran Hondinim “nevjerojatno fokusiranim i smirenim” načinom rada.

“Ovo je vrlo svježi početak, svi se radujemo što ćemo raditi zajedno i postići odlične rezultate. Postoji vrlo pozitivna atmosfera u momčadi i to je dobro, jer imate motivaciju.”

“Mislim da se svi jako raduju što ćemo uskoro početi s radom, ne samo u ovoj godini, već i za godine koje dolaze,” rekao je Verstappen.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o