Szafnauer: Stroll će dobiti zasluge koje zaslužuje

Direktor momčadi Racing Pointa Otmar Szafnauer tvrdi kako je njegov vozač Lance Stroll hrabar vozač kojem će se njegov uloženi trud isplatiti prije ili kasnije.

Zadnje dvije sezone je 20-godišnji Kanađanin proveo u momčadi Williamsa, a bivšoj Force Indiji se pridružio u svima nama dobrom znanim uvjetima.

Prošli vikend, u prvom nastupu za novu momčad osvojio je dva boda s devete pozicije te je ostavio momčadskog kolegu Sergija Pereza iza sebe na trinaestoj poziciji.

Ovaj pothvat nije iznenadio rumunjskog Britanca Szafnauera.

“Zna upravljati bolidom, a hrabar je vozač kao i Checo [Sergio Perez].”

“Imamo ono što trebamo, a to su dva dobra vozača,” izjavio je 54-godišnjak.

Lance Stroll bio je jako uspješan u juniorskom dijelu svoje karijere. Osvojio je F3 u Europi, Toyota Racing Series te talijanski F4. Početak u F1 nije bio bajan, no u Azerbajdžanu 2017. godine postao je drugi najmlađi vozač koji se popeo na postolje. Rekord drži Max Verstappen.

Sezona 2017. nije bila idealna, no nije bila ni preloša. Kanađanin je osvojio samo tri boda manje od momčadskog kolege, legendarnog Brazilca, Felipea Masse. Prošle sezone, Stroll je bio u društvu Sergeya Sirotkina te je taj dvojac sigurno tvorio najlošiju momčad na gridu. Zajedno su osvojili samo 7 bodova.

Szafnaueru je postavljeno pitanje koje se od kraja prošle sezone stalno vrti u svijetu Formule 1. Je li Stroll izbacio talentiranog Estebana Ocona iz momčadi? Britanac tvrdi kako se Strolla previše kritizira te kako on ima još puno pokazati.

“Mislim da će se sve još promijeniti jer je on [Lance Stroll] jako talentiran i dobar vozač. Ne bi osvojio sva ta natjecanja u juniorskoj konkurenciji da ne zna upravljati bolidom,” zaključio je Szafnauer.

Andrew Green, šef tehnologije Racing Pointa, je iznio i svoje mišljenje.

“Stroll je ušao u bolid u Abu-Dhabiju na testiranju i bio je odličan. Ima velik talent.”

Iako je u kvalifikacijama bio tek na 16. poziciji, odličan start u kombinaciji s pravom taktikom donijeli su mu prve bodove na prvoj utakmici sezone.

“Kada je imao prostora, ima je odlična vremena krugova, a kada je bio pod pritiskom, nije pogriješio,” Szafnauer ima samo riječi hvale za mladog Kanađanina koji mora pokazati puno.

Related Posts