Spa-Francorchamps, Silverstone i Monza su dragulji među stazama Formule 1. Iako modificirane i dorađivane tijekom godina kako bi se zadovoljili standardi, te staze nikad nisu izgubile šarm i ogromnu posjećenost utrka.

U ne tako davnoj prošlosti vozilo se na stazama koje su po svim kriterijima vozača i navijača trebale ostati redovno u kalendaru natjecanja, ali razni faktori su utjecali na promjene i ubacivanja novih staza, tj. izbacivanja postojećih. Za neke postoji mogućnost povratka, za neke nikako, a neke se upravo vraćaju.

IMOLA, Italija

Slikovni rezultat za imola gp vectra

7
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
3 Komentara na temu
4 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
4 Autori komentara
avataravataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

odlična tema pa da počnemo od početka IMOLA ispala 2006 sumnjam dace se vratiti prije 3 godine je postojala mogućnost da se vrati iništa jedino da se izmjenjuje s monzom no sumnjam,TURSKA najbolja novastaza ispala 2011 nakon 7 godina sumnjam dace se vratiti jer je bilo malo publik tamo…MAGNY COURS mi se nikad nije sviđao staza je bila teška za pretjecat ne sjecam se nijedne dobre utrke tamo a i bila je usrcu francuske to je smetalo mnogima okolo staze sela,paul ricard je bolji .hockenheim da LI ORGINALNI zadnji put se vozilo 2001 ralf dobioi onda vozi se ovaj mickey… Read more »

avatar
Član
Desmosedici

Ove godine se vozi Indycar na Laguna Seci.

avatar
Član
Desmosedici

Gore je na naslovnoj slici Nurburgring, legendarni karrusell, a nedaleko prije njega se nalazi Bergwerk gdje je nastradao Niki Lauda. Eh, kad bi se Hockenheimring mogao opet vratiti kroz onu šumu, naravno da se modernizira po današnjim standardima, da bude šira staza sa sigurnim zonama izlijetanja…i Imola mi definitivno nedostaje..Tamburello, Variante Villeneuve, Tosa, Piratella, Acque minerali. Variante alta, Rivazza, Variante bassa…

avatar
Admin

Upetljali se zeleni aktivisti i pošumljavanjem donijeli smrtnu presudu starom Hockenheimu, a mogao je opstati kao Nordschleife. Hockenheim je po pitanju nesreća bio jako siguran zadnjih godina kada se vozila stara konfiguracija i šteta je što je asfalt dignut i posađena drveća. Imolu bi trebalo vratiti za stalno u prvenstvo, prelegendarna staza, a volio bi vidjeti i utrku u Africi u Kyalamiju nakon skoro 30 godina.

avatar
Član
mody

radiću sumnjam da ce se vratiti imola više ikada hockenheim s uništili zauvijek,kyalami sumnjam

avatar
Član
Desmosedici

Kyalami je potpuno nova staza sagrađena pokraj one stare..stara staza više ne postoji.

avatar
Član
ferkim

Meni osobno ako maknem emocije i gledam samo stazu, Turska mi jedino fali