Dva tjedna ostala su do prve utrke nove sezone Prvenstva Hrvatske u motocrossu. Nedjelju 7.4.2019. svi hrvatski juniori, seniori i veterani odavno imaju zaokruženu na svojim kalendarima.

“Sve je spremno za novu sezonu. Prva utrka je u Požegi i ozbiljne pripreme za utrku traju. Požežani su dobri organizatori i dobri domaćini. Ne sumnjam da će ta utrka biti na zavidnoj razini”, najavljuje Zoran Mioč – sportski direktor Hrvatskog motociklističkog saveza za disciplinu motocross.

Već tjedan dana nakon Požege, na rasporedu je utrka u Brežicama. Riječ je o zajedničkoj utrci Prvenstva Hrvatske i Slovenije, na kojoj bi trebao nastupiti i dvostruki prvak svijeta – Slovenac Tim Gajser. Ukupno je u kalendaru državnog prvenstva 11 utrka.

“U prvoj varijanti imali smo devet planiranih utrka, ali postignut je dogovor klubova da se dodaju još dvije utrke – Krašić i Gornja Petrička. Te utrke jesu u kalendaru, ali želim istaknuti da prije održavanja same utrke moraju proći postupak licenciranja staze”, kaže Mioč.

Ove sezone očekuju se zanimljive borbe u svim klasama, a posebno se to odnosi na seniorske klase MX2 i MX Open. Neki vozači najavili su povratak na staze nakon dužeg izbivanja, a neki su se uspješno oporavili od ozljeda koje su ih mučile prošle sezone.

“Vjerujem da će u klasi MX2 biti vrlo interesantno. Vraća se Hrvoje Karas i prema informacijama koje imam, vozit će upravo tu klasu, a sigurno se Nikola Hranić i Filip Vragotuk neće tek tako predati. Hoće li pobijediti iskustvo ili mladost, vidjet ćemo.”

“U klasi MX Open, Luka Crnković vraća se nakon ozljede i veselimo se nastavku dvoboja koji su on i Matija Kelava vodili početkom prošle godine. Prvenstvo Hrvatske vozit će i slovenski vozač Dejan Zver. Bit će zanimljivo”, najavljuje Mioč.

Ne treba nikako zaboraviti na hrvatske juniore i juniorke. Ponovno će nastupati u klasama MX50, MX65 i MX85, a zanimljivih bi dvoboja moglo biti u klasi Veterana. Prošlih sezona u toj je konkurenciji dominirao Danko Braim, ali prema najavama, u klasu mu stižu dokazano brzi Borut Koščak i Luka Brajdić.

Na utrkama Prvenstva Hrvatske nastupat će i vozači B-lige HMS-a, odnosno vozači amateri. U nastavku, kalendar natjecanja za 2019.

 1. Požega (7. travnja)
 2. Brežice – zajednička utrka Prvenstva Hrvatske i Slovenije (14. travnja)
 3. Savski Marof (22. travnja)
 4. Pakrac (1. svibnja)
 5. Petrinja (19. svibnja)
 6. Kozarevac (2. lipnja)
 7. Rakov Potok (9. lipnja)
 8. Mladina, Jastrebarsko – utrka Prvenstva Europe (15. i 16. lipnja)
 9. Zabok – zajednička utrka Prvenstva Hrvatske i Slovenije (25. lipnja)
 10. Krašić (25. kolovoza)
 11. Gornja Petrička (15. rujna)

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o