Desetak dana nakon redovne godišnje skupštine Hrvatskog auto i karting saveza, u hotelu Princess u Jastrebarskom održana je sjednica Upravnog odbora. Bila je to prva sjednica pod vodstvom novoizabranog predsjednika HAKS-a, Davorina Štetnera.

“Ovo je prva sjednica izvan Zagreba i mislim da ćemo tako i nastaviti. Prisustvovalo je 11 od 15 članova Upravnog odbora, što je dobra brojka i pokazuje da smo spremni zajednički raditi za dobrobit hrvatskog auto i karting sporta”, poručio je novi predsjednik saveza.

Članovi UO-a ističu da je novi predsjednik donio i novu energiju, a takav stav zagovara i Goran Popović, izuzetno uspješan vozač rallyja i kružnih utrka u 90-im godinama prošlog stoljeća.

“Trebalo nam je nešto novo i dobili smo nešto novo. Cilj je da se svi zajedno ozbiljnije pokrenemo i mislim da je ovo dobar početak 2019. Radimo na nekim velikim projektima i nadamo se kako ćemo ih
uspjeti realizirati”, rekao je Popović.

Miroslav Krpan, predsjednik AK RI Autosport: “Pojavila se jedna nova energija, a posebno me oduševljava činjenica da se mnogo govori i radi na pristupačnosti i otvorenosti saveza prema medijima. Hrvatski auto i karting sport je nedovoljno prepoznat među predstavnicima medija, u odnosu na neke druge jake sportove u Hrvatskoj.”

 

Upravni odbor HAKS-a u posljednje je vrijeme dobio i neke nove članove, a jedan od njih je Zdravko Novosel. On je zamijenio Hrvoja Cvitanovića, koji je zbog drugih obaveza morao napustiti UO.

“Ovo nam je prvi sastanak u ovom sastavu i odlična prilika da raspravimo o planovima. Svatko može doprinijeti razvoju našeg sporta nekim svojim idejama, istaknuo je Novosel.

Na sjednici u Jastrebarskom Upravnom odboru pridružio se Ivan Kodrić, bivši natjecatelj u različitim disciplinama automoto sportova te stariji brat Martina Kodrića, odnedavno tvorničkog vozača McLarena u utrkama GT automobila.

“Drago mi je da mogu poželjeti dobrodošlicu u Upravni odbor dugogodišnjem prijatelju Ivanu Kodriću. On je veliki sportski entuzijast, a što obitelj Kodrić predstavlja u svijetu oktanskih sportova nije potrebno posebno naglašavati. Vjerujem da Ivan može mnogo doprinijeti hrvatskom sportu i to očekujemo od njega”, rekao je Davorin Štetner.

“Odazvao sam se na poziv novog predsjednika. Mislim da imam potrebno iskustvo jer sam čitav život u auto i moto utrkama. Želja postoji, a mislim da imam i neke ideje kojima mogu doprinijeti napretku autosporta u Hrvatskoj”, riječi su Ivana Kodrića.

Nove članove Odbora Miroslav Krpan poznaje već dugo, još iz vremena kad su kretali u svijet utrkivanja: “Meni je drago da se u zadnjih nekoliko godina Odboru pridružuju ljudi koji su bili mali vozači pa preko uloge velikih prvaka došli do statusa velikih biznismena. Kad se znanja svih nas koji sjedimo u Upravnom odboru zbroje u jedno, vjerujem da zaista možemo doprinijeti ovom sportu.”

Ivan Kodrić prihvaćen je u Upravni odbor jednoglasno. Od ostalih odluka istaknimo da je na prijedlog predsjednika saveza, Upravni odbor smanjen za dva člana (sa 17 na 15 članova) te će se skupštini predložiti da se ta odluka uvrsti u statut.

Također, na sjednici je formirana i primopredajna komisija, koja će utvrditi financijsko stanje HAKS-a te predložiti smjer za nastavak mandata novog predsjednika. Tu komisiju čine Davorin Štetner, Davor Tremac i Domagoj Kamenski.

Nova sezona već je krenula za disciplinu rally, a uskoro će u akciju i vozači ostalih disciplina.

“Sezona je počela dobro rallyjem u Kumrovcu, koji je bio fantastično organiziran. Svi smo bili tamo i svjedočili velikom broju gledatelja. Vidi se da postoji napredak u tome. Uskoro će krenuti i utrke drugih disciplina, a sezona bi po meni trebala biti bolja od svih prethodnih”, priželjkuje Goran Popović.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o