Vozač McLarena, Carlos Sainz, neće pamtiti po dobrom svoj debitantski nastup za novu momčad. Španjolac je uvjeren da mu je sreća okrenula leđa prošlog vikenda na otvaranju sezone.

Sainz je utrku počeo s 18. pozicije. Razlog tako loše startne pozicije bio je loš završni krug u Q1, gdje mu je zasmetao Williams Roberta Kubice, da bi sljedećeg dana u utrci prvi odustao zbog problema s MGU-K.

S obzirom da se prije kvara probio do 14. pozicije, predviđalo se da bi Sainz mogao uhvatiti poneki bod u utrci, a i sam je uvjeren u to.

“Loš start za, nadamo se, dobru sezonu. Oporavljamo se.
U utrci sam radio sve ono što se tražilo od mene, ali to je Formula 1.”

“Šteta, kad vidite gdje je Stroll završio, Kvjat je zaostajao pa je svejedno uhvatio bod. Definitivno je bilo prilike za bodove.”

“Ovo je bolno. Cijeli vikend me pratila loša sreća. Nadamo se da se ovakvo nešto neće ponoviti. Sve loše što mi se moglo dogoditi, dogodilo se.”

“Kvalifikacije su me bacile unatrag, a cijeli vikend sam se osjećao jako dobro i bio sam uvjeren da ću proći u Q3,” izjavio je Sainz.

Sainz vjeruje da je problem s MGU-K, koji je pretrpio njegov Renault, već viđen na predsezonskim testiranjima.

“Mislim da smo taj problem već imali na testiranjima, valjda ćemo znati uzrok i nadamo se da ćemo to ispraviti.”

“Vjerujem Renaultu, napravili smo dobre korake prema naprijed pa se nadamo da će tako i ostati,” istaknuo je Sainz.

Njegov McLaren se zapalio zavoj prije ulaza u boks, a Sainz je priznao da u početku nije bio siguran što se događa, sve dok nije izašao iz bolida i uvjerio se da mu bolid gori.

“Shvatio sam možda nakon 15 sekundi od parkiranja bolida. Sviđa mi se kad je toplo, ja sam Španjolac pa mi ne smeta toplina, ali kad sam vidio vatru, požurio sam se,” našalio se Španjolac.

 

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

mclaren se nece vratit uvrh još godinama nazalost