Novi vozač Mclarena, Carlos Sainz, vjeruje kako je Renault s novim motorom napravio veliki korak naprijed. Smatra da je ovakva pogonska jedinica trebala biti napravljena pred dvije godine kako bi bili u koraku s konkurencijom.

To kašnjenje u isporuci konkurentnijeg motora je za posljedicu dovelo razilaženje Renaulta i Red Bulla te je Mclaren ostao jedini kupac Renaultove pogonske jedinice.

Nakon pozitivnih kvalifikacija u Australiji, Sainz vjeruje kako je Renault napokon uspio riješiti probleme te da će u ovoj sezoni moći više pritiskati i napredovati.

”Mislim da su napravili veliki korak u pravom smjeru. Još uvijek to nije na razini Mercedesa i Ferrarija ali definitivno trenutno imamo mogućnost se boriti. Ja sam četiri godine u Formuli 1 i sve četiri godine sam na pravcima po 10km/h sporiji od konkurencije, sada je to minimalnih 2-3km/h.”

”Mislim da imaju jasne ideje kako napredovati i poboljšati paket kroz godinu što je zasigurno jako pozitivno. Želio bih pohvaliti Renault jer su napokon napravili taj korak naprijed koji smo trebali imati pred dvije godine,” rekao je Sainz.

Unatoč svim tim pohvalama, Sainz je morao odustati na prvoj utrci sezone u Australiji zbog vjerojatnog kvara MGU-K. Dodao je kako je to kvar koji je Renault već imao na predsezonskim testiranjima u Barceloni.

Iako je upravo Renault uzrok njegovog lošeg starta u sezonu Sainz ne ”baca kamenja” prema njima te kaže da je ostao pozitivan nakon dobrih kvalifikacija u subotu.

”Vjerujem Renaultu, napravili su dobar paket i nadam se da ćemo zajedno riješiti sve probleme i krenuti naprijed,” zaključio je.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o