Nakon što nisu uspjeli završiti svoj nastup na Velikoj nagradi Australije u vodećem krugu, inženjeri Williamsa su pronašli glavni problem na FW42 bolidu na koji će se fokusirati u narednom periodu.

Poznato je da je tim iz Grovea imao loš početak 2019. godine propuštajući skoro prva tri dana prvog dijela predsezonskih testiranja radi kašnjenja s pripremanjem bolida.

U Australiji su bili debelo ispod nivoa na kojem žele biti. George Russell i Robert Kubica su uspjeli završiti utrke, ali s dva, odnosno tri kruga zakašnjenja.

Iako ih je napustio tehnički direktor Paddy Lowe, u Williamsu nastavljaju raditi naporno kako bi “preokrenuli” sezonu.

Russell je izjavio da su pronašli glavni problem na bolidu čijim otklanjanjem bi dobili na brzini, ali kaže da pronalazak rješenja nije tako lagan.

“Postoji jedan glavni problem na bolidu o kojem ne bih govorio javno. Razumijemo što nije u redu, ali to ne znači da ga možemo tek tako riješiti. Da promijenite nešto fundamentalno potrebni su mjeseci razvoja, rada u simulatoru i napora inženjera da nađu najbolje rješenje.”

“Nakon što riješimo taj problem vjerojatno ćemo i dalje biti na začelju, ali ćemo imati šansu da se borimo s ostatkom grida. Trenutno se ne želimo ničemu nadati jer smo daleko iza ostalih timova”, zaključio je Russell.

Williams je jedna od dvije momčadi koje nisu uspjele doći do bodova u Australiji. Druga momčad je McLaren, a i jedni i drugi će imati novu šansu 31. ožujka u Bahreinu.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o