Vozač Renaulta, Daniel Ricciardo, objasnio je svoj izlazak na travu i situaciju kad mu se prednje krilo otrgnulo na startu Velike nagrade Australije.

Nakon što su obje desne gume završile na travi, Ricciardov Renault nespretno je poskočio preko žlijeba prije prvog zavoja. Udar je skinuo prednje krilo s njegovog bolida i odmah ugasio bilo kakvu nadu o dobrom rezultatu na njegovoj domaćoj utrci. Budući da nije očekivao da će naići na žlijeb, Ricciardo je incident proglasio lošom srećom.

“Nisam imao sreće. Postavio sam oba desna kotača na travu i iduća scena, ostajem bez prednjeg krila,” izjavio je Ricciardo.

Nakon pregleda snimki, ispostavilo se da je bilo dovoljno mjesta do Pereza i mogla se izbjeći vožnja van staze. Ricciardo ostaje pri stavu da nije bilo drugog izlaza.

“Sergiov start nije bio dobar. Malo se trznuo i tako mene prisilio na izlazak, sve se brzo odvijalo pa nisam imao vremena za reakciju.”

“Nikad ne znaš kako će drugi vozač regairati. Samo sam slijedio njegovu reakciju.”

“Kad sam udario u travu, nisam bio previše zabrinut. Mislio sam da ću samo proći i da imam dovoljno tempa da ostanem uz njega, ali očito nisam imao sreće danas,” rekao je Australac.

Ricciardo je nastavio s utrkom nakon što je dobio novo prednje krilo, ali na kraju je ipak odustao. Kaže da još uvijek nije siguran zašto je bolid povučen iz utrke, ali da pokazuje zabrinutost jer je tim “igrao sigurno”, što mogao predstavljati problem u idućim utrkama.

“Nemam na to što reći, da budem iskren. Vjerujem da imamo neki problem, ali nadam se da ćemo ga u skorije vrijeme riješiti,” istaknuo je Ricciardo.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o