Šef Red Bulla, Christian Horner, priznao je da ih je tempo njihovih rivala Mercedesa u dosadašnjem tijeku slobodnih treninga ugodno iznenadio.

Tijekom zimskog testiranja, momčad iz Milton Keynesa je predviđala da će biti u dometu Ferrarija, a ispred Mercedesa. Lewis Hamilton i njegov Mercedes bili su najbrži na oba slobodna treninga održana u ranim jutarnjim satima po hrvatskom vremenu. Horner je priznao da im je tempo izgledao jači nego što je prvotno očekivala njegova momčad.

“Mercedes je na drugom slobodnom treningu izgledao brzo, vremena koja su postavili oba njihova vozača bila su vrlo brza,” rekao je Horner.

“Ferrari djeluje slabije nego što smo mislili. Zadovoljni smo s našim vozačima.”

“Max je naišao na dosta prometa tokom brzih krugova tako da ima tu još potencijala za bolji rezultat.  Treba još raditi, što na bolidu što na količini goriva. Sve u svemu, bit će zanimljivo.”

“Što se tiče dugoročnih rezultata tu stojimo prilično dobro i tempo Mercedesa na slobodnim treninzima je impresivan. Doduše, bolid izgleda dosta krut i težak za voziti pa se pitam da li je to bolid za utrku,” izjavio je Horner za Sky Sports.

Srebrne Strijele su bile najbrže na slobodnim treninzima te su pokazale kvalitetu. Tempo kojeg su postavili Hamilton i Bottas nisu mogli dostići njihovi rivali iz Ferrarija i Red Bulla, te ih čeka duga noć ako žele nešto napraviti u kvalifikacijama ovu subotu.


1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
dadoMKCG

zašto?