Poznato je da je Force India imala probleme na prošlogodišnjoj polusezoni što se tiče razvoja bolida. Dodatni problemi su se pojavili s novcem, te se nije moglo ulagati u nove dijelove za bolid. No, nakon što ih je otkupio konzorcij pod vodstvom Lawrencea Strolla (otac Lancea Strolla) momčad je preimenovana u Racing Point i najavljuju kako očekuju potpunu nadogradnju u novoj sezoni.

Na inauguracijskom događaju u Melbourneu, šef momčadi Otmar Szafnauer otkrio je kako će dodatno uloženi novac za ovu sezonu uvelike pomoći momčadi u borbi na sredini poretka i kako će poslužiti za brži razvoj bolida tokom cijele sezone.

“Imamo malo više novca koji će nam pomoći u razvoju ove godine. Bit će jako teško u sredini poretka. Srećom, imamo sredstva koja će nam donijeti nadogradnje  na svakoj utrci, uključujući i Australiju,” istaknuo je Otmar.

Unatoč svim promjenama u momčadi, Sergio Perez je ostao u momčadi. Bio je glavni inicijator da se ponovno pokrene pravni postupak prošlog ljeta. U ovoj sezoni bit će momčadski kolega Lanceu Strollu. Pred početak sezone u Australiji, Meksikanac je otkrio da mu je priljev financijskih sredstava u momčad, s kojima je uspješno surađivao od 2014., dao velike nade za predstojeću sezonu.

“Očekivanja su vrlo visoka. Želimo započeti sezonu na dobrim temeljima, osigurati dobre bodove. Bio bi to vrlo dobar početak za nas ako osvojimo dobre bodove u nedjelju,” izjavio je Perez.

Na prvi pogled, osvajanje bodova u Australiji bi moglo biti teško za Racing Point jer su bili deveti na testiranju u pogledu ukupnog poretka. No, Szafnauer je objasnio da će RP19 s Mercedesovom pogonskom jedinicom donijeti velike promjene uoči utrke u Melbourneu, s dosta novih dijelova.

“Zimskim testiranjem smo postigli naše glavne ciljeve i dobili puno pozitivnih rezultata, ali bolid koji ćete vidjeti u Melbourneu sasvim je različit od onog kojeg smo vozili u Barceloni. Donijeli smo stratešku odluku i maksimalno uložili vrijeme u razvoj bolida. Tako želimo povećati naše performanse pred utrku.”

“Nije lako proizvesti nove dijelove i znamo da će biti teško, ali vjerujemo da će se ovaj pristup dugoročno isplatiti,” uvjeren je Otmar.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o