Prvenstvo Hrvatske u kartingu 2019: Šest natjecanja, nažalost na stazama van Hrvatske

Ovogodišnje Prvenstvo Hrvatske u kartingu krenut će 13. i 14. travnja. Utrka koja se, osim za PH, boduje i za prvenstvo Centralnoeuropske zone (CEZ), trebala se u tom terminu održati na stazi u Novom Marofu, no došlo je do promjene. Prenosimo priopćenje Odbora za karting sport:

Zbog nesigurnosti oko mogućnosti korištenja staze u Novom Marofu u terminima predviđenim za prvu utrku Prvenstva Hrvatske, koja će ujedno biti i utrka za prvenstvo Centralnoeuropske zone, Odbor za karting sport primoran je promijeniti mjesto održavanja utrke. Utrka će se održati u istom terminu, samo će umjesto staze u Novom Marofu utrka biti održana na stazi u Ptuju (Slovenija).

Obratili smo se predsjedniku Odbora Ivanu Pokosu, koji nam je objasnio kako stoje stvari. U Hrvatskoj ionako već postoji problem nedostatka staza za karting natjecanja pa su i prošlih godina neke utrke nacionalnog prvenstva vožene u susjednim zemljama, ali sada se situacija dodatno pogoršala jer je iz kalendara natjecanja ispala staza u Novom Marofu.

“Vozit ćemo šest natjecanja po dvije utrke za Prvenstvo Hrvatske. Što se tiče Sportstil Kupa, utrka Centralnoeuropske zone (CEZ) i ostalih regionalnih natjecanja, interes je sve veći, ali nažalost ove godine nećemo imati ništa od toga u Hrvatskoj.”

Staza u Novom Marofu je privatna, a iako je postojao interes da se i ove godine utrke Prvenstva Hrvatske i Prvenstva CEZ-a održe na toj stazi, dogovor nažalost nije postignut.

“Ta staza jedina u Hrvatskoj zadovoljava kriterije i ima kapacitete potrebne za održavanje natjecanja tog ranga, ali vlasnik staze ima svoje planove. Želimo mu sreću u tome, ali mislim da kartinga tamo neće biti do daljnjega”, izjavio je Pokos.

Prema trenutačnom kalendaru, nakon Ptuja u travnju, bodovi za Prvenstvo Hrvatske dijelit će se na stazi u Beogradu 18. i 19. svibnja pa ponovno 8. i 9. lipnja. Utrka 6. i 7. srpnja vozit će se u Vranskom, 3. i 4. kolovoza u Cividaleu, a onda za kraj još jednom u Beogradu 31. rujna i 1. listopada.

Related Posts