Nakon što je u Kumrovcu krenula domaća rally sezona, sljedeći će u akciju vozači Prvenstva Hrvatske u disciplini kronometar. Pet utrka planirano je u 2019. godini, a sezonu otvara utrka u Taru 7. travnja.

Bit će to jubilarna 15. Nagrada Tar-Vabriga, a održat će se na karting stazi Motodroma Poreč u Taru. Organizator natjecanja je Autoklub Poreč Motorsport, a suorganizator AKORK Skok Racing 1993. Prijave za utrku traju do 1. travnja, a program na dan natjecanja počinje prijemom i tehničkim pregledom vozila od 8:30.

Vozači će od 11:15 do 12:30 odraditi trening, a svečano otvaranje natjecanja zakazano je za 13:15. Odmah nakon toga pristupit će se natjecateljskim vožnjama. Krug stazom dugačak je 600 metara. Natjecanje se sastoji od 3 vožnje, a svaka vožnja od po tri kruga. Za konačni poredak zbrajaju se rezultati svih održanih vožnji tijekom dana.

Prošle godine na toj je utrci nastupilo pedesetak vozača, a ukupni pobjednik utrke bio je Dejan Kopajtić iz AK Rijeka u Zastavi Yugo. Drugo mjesto osvojio je Vjekoslav Čičko iz AK Buzet Autosport, a treće Igor Puž iz AK Opatija Motorsport.

Kopajtić je i branitelj naslova u generalnom poretku te discipline, dok su drugo i treće mjesto na kraju sezone osvojili Dean Jurasić iz AK Istra Racing Team i Nenad Hrvatin iz AK D.T. Aktualna prvakinja u konkurenciji vozačica je Iva Damarija iz AK Pula-Rovinj, a juniorski prvak Karlo Pelicar iz AK D.T.

Nakon Tara, Prvenstvo se nastavlja u Slanom 5. svibnja.

 

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o