Vozač Alfa Romeo Racinga, Kimi Raikkonen, kaže kako se komadić s njegovog vizira odlomio i provukao u područje kočnice njegovog bolida, što je dovelo do njegovog ranog ulaska u bokseve.

Raikkonen je u prvom zavoju izbjegao dodir s ovogodišnjim Mclarenovim debitantom Landom Norrisom, te nastavio voditi bitku s dva Haasova vozača prije svog ulaska u boks.

Kimi je trebao ući u boks u očekivanom razdoblju (oko 12. kruga), ali je izjavio kako su napravili kompromis i promijenili vrijeme ulaska u boks.

“Mislim da smo imali problema s hlađenjem kočnica. Jedan komadić je odlutao unutra pa smo morali u boks ranije nego što smo planirali.”

“U mom pogledu, bolid je dosta brz, ali i dalje ne možete pretjecati na ovoj stazi. Lakše je prilaziti definitvno, ali pretjecati je jako teško,” izjavio je Kimi.

Iako je neplanirano rano ušao u boks, Raikkonen nije izgubio nijednu poziciju u odnosu na druge vozače s kojima se borio.

Na kraju je završio iza Hulkenberga na osmom mjestu, a iza sebe je ostavio Lancea Strolla iz Racing Pointa, Daniila Kvyata iz Toro Rossa i Red Bullovog vozača Pierrea Gaslya koji je podbacio na debitantskom nastupu za novu momčad.

Na pitanje je li prva utrka za Alfa Romeo bila kakvu je zamišljao Raikkonen je odgovorio:

“Ne baš, ali mogu biti zadovoljan. Sretan sam kako se bolid ponašao, ali da smo bili spremniji mogli smo ostvariti bolji rezultat.”

“Nije bilo većih problema tako da možemo biti zadovoljni i polako se pripremati za sljedeću utrku,” istaknuo je Finac.

Raikkonenov momčadski kolega i debitant Antonio Giovinazzi završio je na 15. mjestu.

Prije svog dogovorenog ulaska u boks, Giovinazzi je vodio iznimno dugu borbu na potrošenim gumama i zadržao nekoliko najboljih vozača iza sebe, te tako pokazao svoje defenzivne sposobnosti.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o