Vozač Racing Pointa, Sergio Perez, izjavio je kako su rukovoditelji Formule 1 učinili “odličan posao” što se tiče novog aero paketa za predstojeću 2019. sezonu koji bi trebao omogućiti više pretjecanja.

Ovogodišnja izmjenjena prednja krila rezultat su zajedničkog projekta kojeg su pogurali FIA i inžinjeri iz F1 nakon prošlogodišnje VN Australije. Sve se to odvijalo pod budnim okom Rossa Brawna.

Kako su se predsezonska testiranja u Barceloni odvijala, vozači su sve više imali priliku pratiti druge bolide. Došlo se do zaključka kako su promjene pozitivno prihvaćene.

 Perez je odgovorio kako se okušao malo u duelu s vozačem Mercedesa, Valtterijem Bottasom.

“Definitivno osjećam manji aero pritisak.”

“Smatram kako je do ovoga trenutka F1 obavila odličan posao s novim pravilima,” odgovorio je Perez.

Meksikanac izjavljuje kako treba biti strpljiv i pričekati prvu utrku sezone u Melbourneu, te se nada kako će utrkivanje pokazati svoje pravo lice ove sezone.

Perez je iznio i mišljenje o prednostima većeg efekta DRS-a.

“Po mom mišljenju, razlika u pretjecanju bi se trebala smanjiti s obzirom na to da možete pratiti suparnika i nakon DRS zone.”

“Nadam se kako će utrke biti mnogo zabavnije za nas i za gledatelje,” izjavio je Meksikanac.

Bottas se složio kako je sada lakše pratiti druge bolide i bolji je osjećaj u vožnji, ali kako treba biti strpljiv do prve utrke.

“I dalje dobivate taj osjećaj gubitka pritiska. bez obzira na turbulencije vi gubite pritisak, iako su prednja krila pojednostavljena,” izjavio je Bottas.

Finac je opisao bolid kao boljim i dosljednijim, te smatra kako će veći učinak u utrci imati oni bolidi koji će moći “povući” na ravnini, i kako se sve odvija u pravom smjeru za bolji tempo utrke.

Vozač Red Bulla, Daniel Ricciardo, koji kaže da je u jednom trenutku slijedio Ferrari Sebastiana Vettela, nije toliko uvjeren kao neki njegovi rivali.

“Pratio sam neke bolide na stazi i imam osjećaj da smo brži, bez obzira na količinu goriva ili na druge kolege vozače na stazi.”

“I što to znači da sam ih uhvatio.Takav se uzorak ne može smatrati reprezentativnim. Mislim da će biti malo bolje, ali smatram kako to neće predstavljati neku ogromnu razliku,” izjavio je Ricciardo.

Australac je dodao kako se dobiva na brzini, ali vrlo malo, s obzirom na to da vozač ne može pratiti brzinu dok je u brzom krugu.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o