Momčad Williamsa pokušava pronaći izlaz iz velike krize u koju je upala, a njihov najnoviji potez je ponovni angažman legendarnog inženjera Patricka Heada. Jedan od suosnivača momčadi obnašat će dužnost savjetnika, a u Williams se vraća nakon više od sedam godina.

Sir Patrick Head bio je partner Sir Franka Williamsa u osnivanju Williamsa 1976. godine. Britanac je kroz povijest sudjelovao u brojnim uspjesima. Obnašao je dužnosti tehničkog direktora i kasnije šefa svih inženjera te svojim radom doprinio u osvajanju sedam vozačkih i devet konstruktorskih titula Williamsa u periodu od 1980. do 1997.

Head je napustio Williams 2011. godine i momčad je od tada imala promjenjive rezultate. Konstruktorski su im najbolji rezultati dva treća mjesta. Međutim, prošle godine bili su posljednji u poretku, a početak ove godine je jednostavno katastrofalan za legendarnu momčad. Na Velikoj nagradi Australije bili su miljama daleko od sredine poretka, čvrsto na dnu poretka.

U Bahreinu, na drugoj utrci sezone, iz Williamsa je stigla zanimljiva vijest, 72-godišnji Patrick Head vraća se u momčad u svojstvu savjetnika i svojim će znanjem i iskustvom pokušati pomoći momčadi da izađe iz nastale krize.

“Možemo potvrditi da Sir Patrick Head trenutačno pruža određenu podršku našem inženjerskom timu. Za njega će to biti kratkoročna konzultantska uloga”, potvrdili su iz Williamsa za službenu stranicu Formule 1.

Williamsov tehnički direktor Paddy Lowe otišao je na dopust prije početka sezone. Službeno, iz privatnih razloga, no vjeruje se kako on neće nastaviti s radom u Williamsu. Momčad iz Grovea nada se da će Head pomoći inženjerima u što skorijem otkrivanju i otklanjanju problema na njihovom bolidu FW42.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Neka vrate iz penzije i Pata Symondsa..zna on dosta..ne mogu gledati ovakav Williams, izgleda u odnosu na druge bnolide ko jeftina kineska igračka..imitacija bolida.