Lando Norris se kvalificirao na impresivnu osmu startnu poziciju za svoju prvu utrku u Formuli 1 i tako otvorio put za osvajanje bodova u Melbourneu. Nakon što je pao na desetu poziciju nakon prvog ulaska u boks, zapeo je iza Alfe Romea koju je vozio Antonio Giovinazzi, da bi na kraju završio na 12. mjestu.

Na pitanje da li je ponosan na svoj prvi nastup u Formuli 1, Norris je rekao da nije, ali da je ponosan na svoju momčad.

“Mislim da sam imao dobro složen bolid. Možda ne savršen, ali imali smo dobru brzinu za plasman među prvih deset,” izjavio je Norris.

Napravio sam nekoliko grešaka i ostao izvan bodova. Zbog toga nisam zadovoljan kao što sam bio nakon kvalifikacija. Sretan sam što je prva utrka gotova, bio sam prilično nervozan prije starta.”

“Lijepo je završiti prvu utrku i proživjeti iskustvo cijelog vikenda. U isto vrijeme, razočaran sam svojim učinkom,” rekao je Norris o svom prvom grand prix nastupu.

Giovinazzi je s bolidom koji je bio u kvaru držao nekoliko vozača iza sebe tijekom prvog stinta te ga je Norris tek nakon sedam krugova uspio preteći. Tih sedam krugova iza Alfa Romea je koštalo Norrisa kasnije mogućnosti da prestigne Kvjata i Strolla i na kraju je ostao izvan bodova.

Prije vikenda u Australiji, Norris je izjavio kako mu je drago da se riješi svoje prve utrke i da treba poraditi na još nekim sitnicama prije sljedeće utrke, koja je na rasporedu u Bahrainu.

Prethodno proteklom vikendu, Norris se nikada nije utrkivao na Albert Parku, što nije slučaj za sljedeću utrku u Bahrainu. Naime, upravo u Bahrainu, Norris je pobijedio na prvoj utrci prošlogodišnjeg Formula 2 prvenstva.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Desmosedici

Glavu gore, bit će bolje. Mali je dobar.

avatar
Član
mody

kanta