Bivši predsjednik Ferrarija Luca di Montezemolo kaže da je težak karakter Fernanda Alonsa jedan od tri razloga zbog kojih nikada nije osvojio titulu Formule 1 s talijanskom ekipom. Alonso je vozio za Ferrari od 2010. do 2014. i završio je na drugom mjestu u poretku u dva navrata, ali je više puta ostao frustriran jer je Ferrari bio nadmašen od strane Red Bulla, a zatim i Mercedesa.

Alonso nije imao sreće jer je vozio za Ferrari kad je bio manje konkurentan, te Luca kaže da Nando nije bio slične osobnosti kao Michael Schumacher i Niki Lauda.

“Prvo, da budem iskren, nije imao sreće da bude u Ferrariju kada smo bili blizu ili vrlo blizu Red Bulla”, rekao je Montezemolo.

“Drugo, ne volim, ali moram ovo reći, nije imao sreće. Izgubio je prvenstvo u Brazilu 2012. godine kada se Sebastian u prvom krugu sudario s Brunom Sennom. Ili, kada je momčad napravila veliku grešku 2010., kada je bilo dovoljno da završi četvrti, a mi izgubimo prvenstvo na posljednjoj utrci”.

“Treće, njegov karakter. Kada pobijedi, on je sretan. Kad ne pobijedi, to je problem ekipe, nema sreće. On je bio manje blizak momčadi nego Michael i Niki. Osobito u teškim trenucima. Lako je biti u blizini momčadi u dobrim trenucima”, rekao je Luca.

Montezemolo je rekao da je Alonso bio vrlo dobar vozač, jednako kao Vettel i Lewis Hamilton, tj .najbolji vozači moderne ere i vrlo blizu Schumacheru u utrkama.

“Alonso u utrci je fantastičan vozač – bio je i jest. Izgubio je neka prvenstva zbog tuđih pogrešaka. U normalnim uvjetima, bez grešaka tima je 2010. mogao osvojiti prvenstvo, a bez Vettelove ogromne sreće i 2012.”

“Da je osvojio jedno prvenstvo, danas bi govorili o nečem drugom. Govorimo o tome da je Alonso, unatoč tome što već godinama nema najbolji automobil, mogao osvojiti prvenstvo”, dodao je.

Alonsov nasljednik u Ferrariju, četverostruki svjetski prvak Sebastian Vettel, do sada nije uspio prekinuti post osvajanja prvenstva. Montezemolo je potpisao s Vettelom, ali je otišao prije nego što se Sebastian pridružio timu i rekao je da mu je bilo manje ugodno pričati o Vettelu. Luca misli da bi mogao biti nedovoljno hladan u nekim trenucima.

“Moj osjećaj izvana, a izvana ste ponekad u krivu – je da je brz, lijepa osoba, voli Ferrari, zna odgovornost. Ali mislim da ponekad možda nema snage”, rekao je.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
Pratiteljcro

sJebastian gubi snagu evo vec trecu godinu zaredom. Jos malo i paliti ce ko yugo na -10