Motocross klub Jaska jedan je od najaktivnijih i najuspješnijih klubova Hrvatskog motociklističkog saveza, a ove godine slavi 35. godišnjicu postojanja.

“Za Motocross klub Jaska 16. ožujka je važan datum. Prije 35 godina upravo na taj datum osnovan je naš klub pa svake godine 16. ožujka održavamo redovnu skupštinu”, objasnio je predsjednik Mladen Čop.

Na skupštini je predsjednik podnio izvještaj o svim aktivnostima kluba u prošloj godini. Uspjeha je ponovno bilo i na natjecateljskom i na organizacijskom planu, a tome u prilog svjedočilo je stotinjak trofeja osvojenih u 2018.

“Zadovoljni smo. Bavimo se vrlo skupim sportom i pokušavamo pomoći vozačima koji voze za naš klub. Za sva postignuća i uspjehe ipak su najzaslužniji naši vozači”, rekao nam je tajnik kluba Ivan Lafter.

U prošloj sezoni Hrvatskog motociklističkog saveza Jaskanci su se istaknuli kao najaktivniji organizatori. Održali su natjecanja u supercrossu, motocrossu, quadcrossu, trialu, cross countryju, super enduru, moto slalomu i moto rallyju. Na tome ne misle stati pa je predstavljen plan natjecanja za 2019.

“I ove godine Motocross klub Jaska ima najviše natjecanja u kalendaru Hrvatskog motociklističkog saveza. Od motocrossa, supercrossa, quadcrossa pa do triala koji je pokrenut prošle godine. Očekujemo da će organizacijske aktivnosti biti još izraženije u ovoj sezoni”, dodao je Lafter.

Središnja točka ove sezone ponovno će biti utrka Prvenstva Europe u motocrossu za klase EMX Open, EMX85 i EMX65. Održat će se na stazi u Mladini 15. i 16. lipnja, što posebno raduje jednoga od istaknutijih vozača kluba – Danka Braima.

“Prošla sezona bila je vrlo uspješna i za mene osobno i za klub. Šesti put sam postao prvak u svojoj klasi, a klub je također osvojio Prvenstvo Veterana. Veselim se novoj sezoni i posebno utrci na Mladini. Odrastao sam na tom brijegu i uvijek mi je posebno zadovoljstvo nastupiti tamo.”

Osim u motocrossu, MCK Jaska ove će godine biti domaćin utrke Prvenstva Europe za disciplinu quadcross. Ta je utrka na rasporedu početkom rujna.

Na skupštini su bili prisutni i sportski direktori HMS-a za discipline motocross i supercross te podržali MCK Jaska u klupskim aktivnostima.

Sportski direktor discipline motocross, Zoran Mioč: Motocross klub Jaska je jedan od najaktivnijih i jedan od najtrofejnijih klubova u Hrvatskoj. Za moju disciplinu motocross središnji događaj i ove sezone bit će utrka za Prvenstvo Europe. U Jasku je uvijek ugodno doći i ljudi ovdje znaju svoj posao.

Sportski direktor discipline supercross, dr. Srećko Margetić: “Suradnja s klubom je izvrsna i traje već dugi niz godina. Puno je utrka u planu za ovu godinu i veselim se druženjima na stazi u Mladini.”

Za 35. obljetnicu postojanja kluba i 40. obljetnicu bavljenja moto sportom na ovim prostorima, Jaskanci pripremaju i posebnu svečanost koja će se održati krajem godine. Do tog velikog slavlja, Motocross klubu Jaska želimo uspješnu 35. godinu postojanja.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o