Lowe: Reakcija Kubice na novi bolid napredak u odnosu na 2018.

Williams proživljava teškoću za teškoćom te je u ovo vrijeme kada je svaki kilometar na testiranjima važan, izgubio puno dragocjenog vremena. No, sumirajući dojmove svojih vozača, tehnički direktor Paddy Lowe naglašava kako je ukupni dojam novim bolidom pozitivniji nego prošle sezone. Bolid koji će se ove godine vrlo vjerojatno boriti u drugoj desetorici, Lowe naziva “napretkom”.

Kubica ima puno više iskustva u vožnji prošlogodišnjeg bolida nego George Russell čije su vožnje bile vrlo kratke.”

“Poljak je dosta vozio stariji model na stazi u Barceloni i danas ima prilično ohrabrujuće dojmove o novome bolidu. Smatra da smo napravili priličan napredak,” kaže Lowe.

Usprkos svim nedaćama koje je novi bolid proživio, Lowe smatra da je momčad napravila napredak na svim poljima gdje je bolid zaostajao prošle sezone.

“Opisi poput “kvalitetnijeg upravljanja”, “boljeg nošenja s potrošnjom guma”, “uspješnije kontrole upravljanja i balansa”, definitivno nisu pohvale koje se mogu povezati s prošlogodišnjim bolidom,” objašnjava Lowe.

Lowe nije htio komentirati izvedbu i rezultate na testiranjima ali kaže kako barem bolid nije toliko “nepredvidiv” kao prošle sezone. Lowe smatra kako je pouzdanost ključan faktor u suočavanju s ovogodišnjim Pirellijevim gumama koje je opisao kao jedan od najvećih izazova za sve momčadi.

“Kada ste u interakciji s objektom koji se pokazuje nepouzdanim, suočavate se s problemom nerazumijevanja guma na kratkim i duljim testiranjima. Upravo to smo htjeli postići, bolid koji kao podlogu ima jaku upravljivost i pouzdanost,” ispričao je Lowe.

Kaže kako je puno lakše kada ključni analizatori znaju kako će se bolid ponašati u određenim situacijama. Lowe smatra kako su na tom polju napravili planirani korak naprijed.

“To je onaj osjećaj kada vidite da bolid skreće u zavoj i točno znate što će se dogoditi jer se već dogodilo toliko puta prije. Element kojeg smo značajno uspjeli unaprijediti,” zaključuje Lowe.

Related Posts