Mladi monegaški vozač, Charles Leclerc, je u svojoj debitantskoj utrci za Ferrari završio na petom mjestu iza momčadskog kolege Vettela.

Kao i Sebastian Vettel, Leclerc nije znao pravi uzrok loših performansa Ferrarija na stazi u Melbourneu. Na kraju utrke je Ferrari završio čak 50 sekundi iza pobjednika Bottasa što je zasigurno upalilo alarm u vodstvu momčadi.

Nakon solidnog starta, Leclerc se našao pokraj Vettela ali je jako pazio da slučajno ne dođe u kontakt s novim momčadskim kolegom te je u prvom zavoju zbog toga izgubio poziciju od Maxa Verstappena. Kako je utrka išla prema kraju, Leclerc je na drugačijoj strategiji došao u mjenjač Vettela ali je prema naredbi iz pitlanea sačuvao poziciju i nije napao Nijemca.

”Imao sam vrlo dobar start, prestigao sam Maxa i došao s vanjske strane Sebastianu koji me vjerojatno nije vidio tamo. Morao sam otići malo van staze kako ne bi došlo do kontakta pa me je zbog toga Max prestigao.”

”Poslije toga sam imao dosta zahtjevan prvi stint jer je bolid bio dosta težak za upravljanje ali je izgledalo puno bolje kad smo se prebacili na tvrdu komponentu guma. Imao sam tada i brzine da prestignem Sebastiana ali sam poštovao odluku momčadi da zadržimo pozicije,” rekao je Leclerc.

Na kraju intervjua Leclerc je izjavio da ovo nije pravi odnos snaga Mercedesa i Ferrarija te da je Melbourne pa mnogočemu atipična staza za voziti.

”Moramo proanalizirati sve podatke pa ćemo onda biti pametniji. Nije bila dobra utrka za nas ali je ovo jedna posebna, atipična staza u kalendaru. Zbog tog razloga ne smijemo biti u panici. Znamo da je Mercedes jako brz ali isto tako smo uvjereni da smo i mi jako blizu po pitanju performansi,” zaključio je.

3
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
1 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
3 Autori komentara
avataravataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
madgalico

Itekako te Vet vidio. 😉

avatar
Član
dadoMKCG

Klinac je 100% u pravu. Bit će još gore.

avatar
Član
Huka

😂😂😂😂😂😂😂😂