Povratnik u Toro Rosso, Danill Kvjat je izjavio kako je “vozio kao lud” kako bi se vratio među osvajače bodova nakon pogreške u prvoj utrci nakon povratka u Formulu 1, na Velikoj nagradi Australije. Kvjat je napredovao od 15. do konačne 10. pozicije na svojoj prvoj utrci nakon VN SAD-a 2017. godine, koja je bila još prije 17 mjeseci.

Kvjat je napredovao tijekom dugog prvog stinta, ali je izletio sa staze u trećem zavoju kada je pokušavao preteći Racing Point Lancea Strolla.

“Pokušao sam. Kasno sam reagirao. Išao sam prilično brzo, otvorenog DRS-a i kasno zakočio. Unutarnji kotač je blokirao i tada sam pomislio da je utrka za mene gotova.”

Međutim, nastavio sam. Još uvijek sam dosta kasnio, teško je bilo ostati hladne glave, ali narednih nekoliko krugova sam vozio kao lud kako bih nadoknadio izgubljeno,” rekao je Kvjat o napadu na Strolla.

Tijekom prvog stinta, Kvjat se odupirao napadima Gaslyja, i držao ga iza sebe kada su se pridružili Hulkenbergu, Raikkonenu i Strollu u borbi za sedmo mjesto između pet bolida.

“Ovo je najteži bod koji sam ikada osvojio, ali sretan sam jer smo tijekom cijele utrke bili brži od bolida iza nas. To djeluje dosta ohrabrujuće za momčad.”

Dosta je bolida ispred nas koje trebamo sustići. Pokušao sam preticati, što se pokazalo jako teškim na stazi. Bilo je teško, ali sam sretan što sam pokušao,” izjavio je Kvjat.

Gasly je vozio 11 krugova duže od Kvyata prije ulaska u boks i profitirao na račun čiste staze ispred sebe, kao i od izlijetanja Toro Rossa sa staze. Prilikom Gaslyjeva izlaska iz boksa, Kvjat ga je pretekao. Za razliku od Kvjata koji je bio na medium gumama tijekom zadnjeg stinta, Gasly je vozio na crvenim. Kvjatu je bilo važno da ne napravi pogrešku, obzirom da je Gasly imao veliku prednost u brzini.

“Uspio sam ga zadržati iza sebe, što je također ohrabrujuće za momčad. Važno je znati da možemo držati bolide iza sebe. Od prvog do zadnjeg kruga bio je odmah iza mene.”

Na pitanje da li je tretirao Gaslyja drugačije prilikom preticanja, s obzirom na odnos između Toro Rossa i Red Bulla, Kvjat je rekao kako se ponašao kao i s bilo kojim drugim vozačem na stazi.

 

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o