Robert Kubica izjavio je da ne zna kako je moguće da on i momčadski kolega George Russell voze na istim postavkama, a učinak bolida je posve različit.

Na drugom treningu, Kubica je zabilježio najlošije vrijeme – njegov najbrži krug bio je sekundu sporiji od najboljeg kruga momčadskog kolege. Od mogućih uzroka, isprva se javila mogućnost oštećenja na podnici, koju je Kubica doživio u uvodnoj utrci u Australiji. No, ona je brzo otklonjena. Poljak smatra kako ga je identičan kvar koštao učinka u Melbourneu.

“Ono što znamo je da sam u Australiji vozio na drukčijim postavkama nego George. Tada je razlika u bolidima bila očita. Ipak, u Bahreinu smo obojica vozili na istim postavkama, dok je rezultat znatno različit.”

“Jasno je kako vozimo dva različita bolida koji djeluju na istim postavkama. Moramo otkriti koja je razlika u učincima. Očito da se telemetrija ne poklapa s rezultatima tako da moramo otkriti problem.”

Govoreći o problemu s podnicom iz Australije, rekao je kako je vožnja bolida s istim postavkama potpuno različita. Iznio je teoriju kako je razliku u bolidima možda uzrokuje aero paket kojeg trenutno koriste.

“Karakteristike bolida s istim postavkama su posve različite. Imao sam neke sumnje nakon Australije, mislio sam kako je kvar podnice uzrok.”

“Možda je problem što naš aero paket uzrokuje dosta nestabilnosti i problema kod upravljanja. Moramo vidjeti da je li odgovor u tome.”

Napomenuo je kako smatra da ga je problem s upravljanjem spriječio da otkrije do kojih granica bolid može ići.

“Nalazim se u čudnoj situaciji i dosta me smeta jer ne mogu normalno voziti bolid. Ako pokušam prilagoditi stabilnost bolida, to automatski znači da moram podesiti razinu upravljivosti. S time se istovremeno smanjuje potencijal bolida.”

“Kako god okrenem s postavkama u vožnji, nije dobro, prespor sam i bolid je neupravljiv. Ovo je jako teška situacija.”

Kaže kako je ipak optimističan glede daljnjeg napretka te da će uskoro voziti normalnu verziju svog bolida.

“Samo se nadam da ćemo ubrzo pronaći rješenje. Ako pronađemo, to će biti prvi puta da vozim bolid s punim potencijalom. Moći ćemo puno bolje funkcionirati na stazi kad uspijemo pronaći normalne karakteristike bolida,” izjavio je Kubica.

Russell prema momčadskom kolegi ima puno razumijevanje.

“Kubica se suočava s priličnim gubitkom brzine, ali nije toliko strašno. Znam da mu puno znači da se problem riješi. Ovako ili onako, kronično nam fali brzine,” kaže Russell.

 

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
catalunya1996

… možda da razmisli da nije do bolida nego do njega…

avatar
Član
mody

loši su wilamsi