Poljski vozač, Robert Kubica, je izjavio da mu nije nimalo žao što se vratio u Formulu 1, a tu činjenicu ne mijenja ni slaba forma Williamsa za koji vozi.

Williams je imao veoma težak početak godine, kasnili su s dolaskom na predsezonska testiranja, a u Australiji su završili na posljednjim mjestima.

Kubica ne želi da bude na začelju, ali mu povratak u bolid i cijela atmosfera oko Formule 1 pruža zadovoljstvo koje, kako kaže, poništava sve negativne momente.

U intervjuu je rekao da nije zažalio što se vratio jer je čak šest tjedana razmišljao o povratku.

“Znao sam da će sve ovo biti veliki izazov za mene i znao sam da će Williams imati poteškoća. Međutim, nisam očekivao da ću u Australiju doći ovako nespreman. Razlog je manjak vožnje. Barcelona je bila veoma važna za mene baš u tom pogledu, ali nije bilo kako smo planirali tako da sam se našao u teškoj situaciji.”

“Međutim, ne žalim što sam se vratio. Čak iako sam u lošoj formi ja uživam, što je ogromna razlika nego nekad prije. Iako inače nisam emotivan, kraj utrke sam doživio kao veliko postignuće”, izjavio je Poljak.

Nakon što je imao težak vikend, što su mnogi i predviđali, Kubica je rekao da nikad neće moći riješiti mnoga pitanja radi nesreće u rallyju 2011. godine.

Bilo kako bilo, Poljak se vratio u F1 jer nikad sebi ne bi oprostio da barem nije pokušao.

“Uvijek moram pokazivati više radi ljudi koji stalno sumnjaju. Jedino što mogu je da dam sve od sebe i završim vikend s pozitivnim i negativnim stvarima. Ne može se desiti da bude sve 100% pozitivno. Uvijek možeš biti bolji. Čak i ako pobjeđuješ možeš napredovati.”

“Znajući koliko me F1 promijenila, najmanje što mogu napraviti je da budem iskren prema sebi i da priznam u čemu se trebam poboljšati. Vjerujem da me je ovakav stav vratio u Formulu 1 i da se trebam nastavim boriti.”

“Mogao sam izabrati lakši put, da ostanem u GT3 ili DTM-u, da uživam jer je tu manje stresa, a i sigurno bih se tu borio za bolje pozicije. Međutim, osjećam da trebam biti ovdje, u Formuli 1. Možda ću na kraju godine zažaliti za nečim, ali mi neće biti krivo što sam barem pokušao”, iskren je bio Robert Kubica.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
mody

williams raspad sistema