Hrvatski motocross ove je zime zaintrigirala najava povratka na staze višestrukog prvaka i bivšeg reprezentativca – Hrvoja Karasa. Tog sjajnog vozača iz Podravine na utrkama Prvenstva Hrvatske nismo vidjeli već više od dvije godine, no ove zime vratio se treninzima i sportu koji je bio sastavni dio njegovog života petnaestak godina.

“Više od dvije godine trajala je stanka u kojoj sam se udaljio od motocrossa. Dogodile su se određene promjene u mom privatnom životu, oženio sam se i postao otac. Tu su i poslovne obaveze, ali nedostajao mi je motocross. Zato sam odlučio aktivirati se i intenzivnije krenuti s treninzima”, objašnjava Karas.

Očinska uloga donosi velike obaveze pa nije nikakvo iznenađenje da su motocross i sve druge stvari pale u drugi plan.

“Mislim da sam se dobro snašao u ulozi oca. Sada je već dosta lakše u tom pogledu pa imam mogućnost baviti se motocrossom, a vidjet ćemo kako će to dalje funkcionirati.”

Tijekom zimskih mjeseci Hrvoje se prihvatio kondicijskih treninga, ali i treninga na motoru. Radio je već na stazama u Hrvatskoj, poput primjerice njegove domaće staze u Kozarevcu ili staze u Gornjoj Petričkoj, ali i na stazama u susjednoj Sloveniji.

“Dobar je osjećaj ponovno biti na motoru. Osjećam se ispunjeno, vratilo se ono nešto što mi je nedostajalo”, poručio je vozač MK Karas Team.

Hrvoje je prije stanke vozio najjaču klasu Prvenstva, klasu MX Open u kojoj inače dominiraju motori snage 450 kubičnih centimetara, a sada je s treninzima krenuo na motoru klase MX2.

“Treniram na novoj Yamahi od 250 kubika. Budući da dugo nisam vozio, rekao bih da sam malo izgubio osjećaj i da mi je prejak motor klase Open, odnosno snage 450 kubika. Zato sam odlučio trenirati na ovom slabijem motoru, dok se ne stabiliziram i vratim osjećaj za vožnju.”

Glavno pitanje je kada ćemo Hrvoja vidjeti na startnoj rampi neke utrke. Prvenstvo Hrvatske kreće 7. travnja na stazi Villare u Požegi, a Karas još nije odlučio hoće li nastupiti na toj utrci.

“Ne mogu reći sa sigurnošću. Ne znam hoću li se uspjeti pripremiti kako treba. Ako ne budem sasvim spreman, neću nepotrebno riskirati. Zbog poslovnih obaveza ne mogu si dozvoliti ozljede. Neću ništa forsirati, ali neke utrke u ovoj sezoni sigurno ću voziti”, najavljuje Karas.

Kalendar državnog prvenstva uistinu je bogat za sezonu 2019. U planu je 11 utrka motocrossa i još tri utrke supercrossa, a bez obzira bude li vozio klasu MX2 ili MX Open, Hrvoja očekuju kvalitetni vozači i suparnici.

“Mnogo je utrka u kalendaru i to je odlično. Vjerujem da se do posljednje utrke neće znati prvaci.”

“Vozači u Prvenstvu prilično su se promijenili otkad nisam vozio, ali ima dosta kvalitetnih vozača i u klasi Open i u klasi MX2. Bit će zanimljivo vidjeti tko je preko zime najviše radio i najbolje se pripremio.”

Hrvoje se posebno veseli nastupu na svojoj domaćoj stazi Karasov brijeg u Kozarevcu, a mi se pak veselimo njegovom povratku utrkama. Višestruki prvak Hrvatske i bivši reprezentativac na Kupovima nacija dobro će zaoštriti konkurenciju u nacionalnom Prvenstvu.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o