Unatoč tome što mladi Francuz nije mogao završiti bolje od 11. mjesta, njegov šef Christian Horner kaže kako je zadovoljan vožnjom novog vozača Red Bulla.

Gasly je većinu utrke proveo vozeći iza Toro Rossa Daniila Kvjata te ga nije uspio prijeći iako je vozio na svježijim, mekanijim gumama. Ipak, Horner inzistira kako je Gasly dao sve od sebe da svoj debi u novoj momčadi napravi kako valja.

“Vozio je prilično snažnu utrku. Šteta što nije mogao do tog jednog boda.”

Horner objašnjava kako je najveći problem za Gaslya bila vožnja iza bolida koji su bili u stanju upotrebljavati DRS. Zbog toga je uspjevao pratiti vozače ispred sebe, ali nije mogao zaprijetiti napadom.

“Nažalost, završio je u DRS vlakiću. Toro Rosso je bio prilično brz na ravnini danas. Mislim da su vozili s malo manje potiska nego mi. Čak i s boljim prianjanjem koje je dobio vozeći s mekšim gumama, nije uspio završiti u bodovima. Staza se pokazala teškom za pretjecanje,” izjavio je Horner.

U usporedbi s momčadskim kolegom, Max Verstappen je ove nedjelje profitirao od korištenja DRS -a jer je uspio prijeći Sebastiana Vettela za treće mjesto. Gasly sam priznaje kako na ovoj stazi treba imati puno vještine kako bi se napredovalo za nekoliko mjesta.

“Nakon starta na 17. mjestu, znali smo kako će biti komplicirano doći u priliku za bodove. Prošle godine su bila četiri pretjecanja na stazi. Nisam siguran da li je bilo više ove godine”

“Imao sam neko oštećenje na prednjem krilu i čak s DRS -om nisam uspio uloviti Toro Rosso na ravnini,” rekao je Pierre.

Horner kaže kako ne smatra da se Gasly nalazi pod pritiskom jer je još uvijek prerano da se od njega nešto očekuje.

“Još je uvijek rano za takve prosudbe. U Formuli 1 uvijek postoji pritisak, ali danas je vozio dobru utrku. Potreban mu je samo čist vikend bez problema. Znamo da ima brzine, samo mu je potrebno dati vremena da pokaže što zna,” zaključuje Horner.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o