Hamilton: Poredak je poprilično zbijen

Prošli petak su završena zimska testiranja sa Sebastianom Vettelom na prvom mjestu. Nijemac je imao najbolje vrijeme od 1:16.211, što je bilo brže od Hamiltonovog vremena za 0.003 sekunde.

Ferrari i Mercedes su zauzeli prva četiri mjesta, Renault se našao na petom mjestu s pola sekunde ispred Toro Rossa i McLarena.

Na pitanje o što misli o konkurenciji neposredno prije Melbournea, Hamilton je rekao kako smatra da se radi o tri vodeće momčadi, ali i da su im se momčadi s kraja poretka prilično približile.

“Poredak je poprilično zbijen. Nisam siguran koji je tim četvrti u poretku, ali znam da su bliži nego ikada prvoj trojci. Nekad je to bilo sekunda i više razlike, međutim sada je i manje od pola sekunde, što je sjajno. Ukoliko ne budu zaostajali za vodećim momčadima u razvoju bolida tijekom sezone, biće prilično zanimljivo. Bit će utrka gdje će Renault ili Racing Point biti mnogo bolje plasirani nego prethodnih sezona,” rekao je Hamilton.

Aktualni svjetski prvak smatra da bi ove sezone momčadi mogle voditi bitku kroz razvoj bolida. Izjavio je kako su Mercedes, Ferrari i Red Bull najjači u pogledu razvoja bolida. Hamilton smatra kako je u prošlosti Red Bull napredovao s razvojem bolida, i kako su bili vrlo blizu vodećim momčadima.

“Bitka će se voditi kroz razvoj bolida. Mislim da imam dovoljno jaku momčad za tu borbu. Prirodno je da je lakše kada startaš ispred ostalih, ili ukoliko si i nekoliko koraka ispred. Vrijeme će pokazati.”

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
ferkim

Torro rosso mi je izgledao jako dobro u Barceloni i imam osjecaj da se je Honda poboljsala. Ako oni budu dobri onda ne sumnjam da ce i Red bull biti dobar. Ali opet mi jos nista neznamo o tom novom hondinom motoru i ako bude nepouzdan prestat ce hvaljenja od strane Marka i Hornera

Related Posts