Peterostruki svjetski prvak Lewis Hamilton je izjavio da je “šokiran” tempom Mercedesa nakon što su on i njegov momčadski kolega Valtteri Bottas zauzeli prvi red uoči starta prve utrke sezone.

Ferrari je tijekom predsezonskih testiranja pokazao najviše, a Hamilton i Bottas su pratili njihov tempo.

Hamilton je čak govorio da je tim iz Maranella brži za oko polovinu sekunde po krugu od Mercedesa, ali je ovog jutra uspio ostvariti svoj 84. pole position u karijeri.

Britanac je bio najbrži na sva tri treninga u Australiji, a nakon nešto slabijeg prvog izlaska u Q3 postavio je novi rekord staze u vremenu 1:20.486s i ostvario šestu uzastopnu najbolju startnu poziciju u Australiji.

Bottas je završio iza Hamiltona, a prvi pratitelj Mercedesovih vozača je Sebastian Vettel koji zaostaje preko sedam desetinki.

Vettel je priznao da ovo nije jedan od boljih Ferrarijevih vikenda, ali to ne mijenja činjenica da je Hamilton napravio veliki napredak sa svojim W10 bolidom.

“Vratili smo se u tvornicu i znali smo što treba da uradimo,” rekao je Hamilton o radovima nakon predsezonskih testiranja.

“Dobro sam se osjećao, imali smo dobar bolid, ali smo bili svjesni da nismo najbrži. Vidjeli smo koliko je brz Ferrari.”

“Od predsezone nismo radili ništa na bolidu, već smo ga bolje razumjeli. Nismo radili nikakve dogradnje, a posljednjih dana sam se odlično osjećao.”

“Ferrari je jučer imao tempo kao i mi. Oni [Ferrari] su ovog jutra odjednom pali u pogledu performansi, a to nisam očekivao. Čak sam i šokiran radi toga,” poručio je aktualni svjetski prvak.

“Staza je zahtjevna, teška, prašnjava i može biti dosta stvari radi čega se to dogodilo Ferrariju. Sretan sam radi našeg bolida, a znam da će Ferrari biti veoma brz sutra i napredovat će u periodu što dolazi.”

“Vidio sam da mi je drugi izlazak u Q3 bio bolji nego prvi što nije česta situacija. U prvom krugu sam napravio grešku što je neobično za mene. Nisam se obazirao na to i nastavio sam dalje.”

“Nema boljeg načina od ovakvog  započinjanja sezone. Valtteri je radio veoma dobar posao, imao je jako dobra vremena tako da sam morao izvesti nešto specijalno kako bih ostao ispred,” poručio je Hamilton.

2
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
2 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
2 Autori komentara
avataravatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
BNL.McLaren

ŠOKIRAN ! Hahahahahahaha.. Dobra dobra..

avatar
Član
F1 fan

Ha ha kog ti Lažeš mali crnjo