Odličan start u sezonu na VN Australije je imala momčad Mercedesa. Hamilton je bio najbrži na oba treninga, iako su razmaci bili mali. Na prvom treningu je bio za manje od desetinke sekunde brži od oba vozača Ferrarija, a na drugom treningu je slična razlika bila između njega i njegovog momčadskog kolege Valtterija Bottasa.

U svakom slučaju, Hamilton je vrlo zadovoljan bolidom za kojeg kaže da se ponašao slično kao na predsezonskim testovima.

“ODLIČAN JE OSJEĆAJ OPET BITI NA STAZI. Odlično je vrijeme te iako je petak bilo je dosta navijača na stazi. Dobar je i osjećaj u bolidu, ponaša se slično kao na testiranjima, što je za početak dobro jer imamo dobru bazu za dalje napredovanje do utrke. Dosta smo podataka prikupili, nismo imali nikakvih problema s bolidom i upravo to što smo s dva bolida odradili zacrtane programe bez kvarova je znak odlično odrađenog posla,” izjavio je Lewis nakon drugog treninga.

Bottas je također imao dobar dan. Štoviše, kaže da se dobro zabavio i da je bolid bolji nego na zimskim testiranjima.

“Odlično je biti nazad u bolidu i raditi ono što volim. Dan je bio zabavan. Nismo donijeli puno dijelova no odradili smo dobar posao s ovim što imamo. Bolid se čak ponašao bolje nego na testovima. Ipak, vremena iz petka ne treba uzimati zdravo za gotovo, ne znamo koliko još brzine sakrivaju druge ekipe. Imamo svoje izračune po kojima znamo koliko možemo napredovati do kvalifikacija i bit će zanimljivo vidjeti koliko će još brzine tijekom vikenda izvući druge momčadi,” rekao je Bottas.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o