Hamilton: Ferrari je brži, ali kvalifikacije će biti teška borba

Ferrari je pronašao izgubljenu formu, tako se barem može zaključiti nakon prvog dana na Velikoj nagradi Bahreina. Crveni bolidi dominirali su na prva dva slobodna treninga, a vozači Mercedesa morali su im gledati u leđa.

Na prvom slobodnom treningu Valtteri Bottas bio je treći sa zaostatkom od gotovo jedne sekunde za najbržim Charlesom Leclercom, dok je Lewis Hamilton kasnio 1,2 sekunde. Na drugom treningu razlika je bila manja, ali Srebrne strijele ponovno su držale pozicije tri i četiri. Hamilton je bio desetinku brži od svog timskog kolege, ali šest desetinki sekunde iza Sebastiana Vettela.

“Ferrarijevi su bolidi bili brzi od prvog izlaska na stazu i još su se ubrzali. Ovo je sasvim drukčije od onoga što smo vidjeli u Melbourneu”, rekao je Hamilton za BBC.

O ponašanju svog bolida Lewis kaže: “Imali smo nekih poteškoća s balansom bolida, ali napravili smo neke korake u pravom smjeru za drugi trening. U ovom trenutku čini se da je Ferrari ispred pa moramo potegnuti i naporno raditi, analizirati sve ovo tijekom noći pa pokušati biti bolji sutra.”

Hamilton na stazi u Bahreinu ima dvije pobjede, ali već tri godine zaredom ostao je kratkih rukava. Prošle godine bio je treći, iza Sebastiana Vettela i Valtterija Bottasa.

Uoči kvalifikacija za aktualnog prvaka nema predaje: “Mislim da će u kvalifikacijama ipak biti neizvjesnije. Pred nama je teška borba.”

Sugerira li ta izjava da Mercedes ima još ponekog asa u rukavu, doznat ćemo sutra, ali da je Ferrari vrlo brz priznaje i šef Mercedesove momčadi Toto Wolff. Iako smo nedavno iz tabora Ferrarija čuli suprotno, Wolff tvrdi da su upravo ravni dijelovi staze najveća prednost za momčad iz Maranella.

“Mislim da nije bilo tako loše i prilično smo zadovoljni. Mogli ste vidjeti enormnu snagu Ferrarija na pravcima i upravo na tim dijelovima staze stvaraju toliku razliku. Definitivno, ovo je drukčiji Ferrari od onoga kojeg smo imali priliku gledati u Melbourneu.”

Wolffa je iznenadilo što je Ferrari dva puta na stazu izlazio na novim soft gumama, dok je Mercedes koristio samo jedan set.

“Neobično je to što su napravili. Možda to ima veze sa strategijom iz Melbournea, ali analizirat ćemo zašto su se odlučili za takav potez.”

Može li Mercedes uzvratiti, doznat ćemo u subotu od 16 sati, kada su na rasporedu kvalifikacije za Veliku nagradu Bahreina.

4 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
papaya

Ham će dati sve od sebe da to priskoči

Emex Play

Mercedes uvijek vise prica o ferrariju nego o sebi…

west 44

Kultura, ne vole pričat o sebi!!!

mika.KA

ne da prica nego ferrari dize u nebesa.
ne da ih samo na stazi dobivaju nego ih ubijaju i psiholoski! kako nkih tako i njihove navijace

Related Posts