Guenther Steiner je izjavio kako smo u Australiji vidjeli Haas koji je bio po brzini puno bliže Ferrariju nego što su oni očekivali u početku sezone.

Ipak, priznao je kako to nije samo plod dobrog rada u Haasu, nego je Ferrari na prvoj utrci sezone jako patio i nije mogao pokazati puni potencijal bolida.

U kvalifikacijama je Grosjean završio samo šest desetinki od Vettela dok je kroz utrku Ferrari napravio samo 30 sekundi razlike u odnosu na Haas, što je otprilike pola sekunde po krugu. Možda se na prvu čini puno, ali to je ipak puno bliže nego što je bilo prošlih godina što znači da je Haas napravio dobar posao.

Na upit o odnosima snaga na VN Australije Steiner je odgovorio:

”Da, bili smo bliže od očekivanog razmaka za Ferrarijem. Mislim da je najveći razlog za to problem s Ferrarijevim bolidom koji nije funkcionirao kako je trebao. Ipak, mislim da je ovo samo iznimka i da će u nastavku sezone biti veća razlika, nažalost.”

”Unatoč tome, cilj nam je bio smanjiti zaostatak za vodećima i u tome smo uspjeli. Na dobrom smo putu i samo moramo nastaviti kako smo krenuli. Sezona je duga i može se još svašta dogoditi,” rekao je.

Šef Haasa je bio posebno zadovoljan performansama u kvalifikacijama gdje su njegovi vozači zauzeli šesto i sedmo mjesto. Prošlogodišnji najveći rival Renault nije ni ušao u Q3 pa je to zasigurno još jedan razlog za zadovoljstvo u Haasu.

”Zadovoljan sam kako su Kevin i Romain odradili vikend u Australiji. U kvalifikacijama su bili jako blizu što pokazuje koliko su izvukli iz bolida. Prema povratnim informacijama od njih, bolid se čini jako dobar i ima potencijala. Nadam se da će se nastaviti dobre vožnje i da ćemo kroz sezonu još više napredovati,” zaključio je Steiner.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
loni

Normalno da su sve bliže Ferrariju, svake godine imaju sve više Ferarijevih kupljenih dijelova u svom bolidu.