Vozač Haasa Romain Grosjean smatra kako su nova aero pravila za ovu sezonu omogućila lakše praćenje između bolida, no prema njemu još uvijek je teško pretjecati.

Formula 1 je donijela pravila prema kojem su se pojednostavila prednja i zadnja krila kako bi se omogućilo lakše pretjecanje.

Nakon današnjeg otvaranja sezone na Velikoj nagradi Australije, Francuz tvrdi kako je pretjecanje jako teško zbog Pirellijevih guma.

Grosjean se sigurno žali na gume jer je jedan dio utrke proveo iza vozača Alfe Romeo Antonia Giovinazzija koji je bio na puno starijim gumama, no Haas jednostavno nije mogao prestići Talijanov bolid.

“Dobro je što možemo lako pratiti drugi bolid, no gume se i dalje lako pregriju pa je teško pretjecati.”

“Vidjeli ste koliko sam vremena proveo iza Giovinazzija zato što sam gubio brzinu u ključnim trenutcima.”

“Mislim da su sljedeći korak nove gume kako bi dobili bolje utrke,” kritizirao je Grosjean trenutnog dobavljača guma za sve momčadi, Pirelli.

Grosjeanov bolid morao je završiti svoj nastup u 32. krugu nakon što je imao problema s prednjom desnom gumom. Činilo se kako guma nije bila dobro postavljena. Ovo je treća sezona zaredom u kojoj Francuz nije došao do kraja utrke u Melbourneu.

“Deja Vu. Dvije godine zaredom, isti problem. Zadnje tri godine ovdje sam morao odustati kada sam se nalazio u bodovima.”

“Ne sviđam se Australiji. Volim biti ovdje, vikend je bio odličan do danas. Šteta,” zaključio je vozač Haas-a.

Promjene koje su donijela ta nova pravila nisu baš “sjela” momčadima te su mnogi smatrali kako propisane mjere neće donijeti željeni cilj. Red Bullov vođa momčadi Christian Horner je čak izjavio kako je to cijela situacija zapravo greška koja će sve momčadi u natjecanju skupo koštati.

1
Leave a Reply

Molimo za komentiranje
1 Komentara na temu
0 Odgovora na temu
0 Pratitelja
 
Najviše reakcija na komentar
Najkomentiranija tema
1 Autori komentara
avatar Autori nedavnih komentara
  Pretplati se  
Obavijesti o
avatar
Član
1borna

Prednji Lijevi kotač mu je skoro otpao kada je skrenuo sa staze i odustao!