Grosjean kažnjen zbog blokiranja Norrisa

Vozač Haasa, Romain Grosjean, dobio je kaznu od tri mjesta, zbog ometanja Mclarenovog vozača Landa Norrisa u kvalifikacijama za sutrašnju Veliku nagradu Bahraina.

Grosjean je završio kvalifikacije kao osmi, ali nakon provjere snimke, suci su ga odlučili kazniti s tri mjesta i startati će sutrašnju utrku kako jedanaesti. Analize kažu kako je Grosjean vozio “nepotrebno polako” i tako spriječio Norrisa u brzom krugu.

To nije spriječilo Norrisa da prijeđe u sljedeću fazu kvalifikacija, budući da je vozač McLarena došao do Q3 i kvalificirao se kao deseti. No, zbog kazne koju je dobio Grosjean mladi Britanac će sutra startati kao deveti.

Ovo je ujedno i osmi kazneni bod za Grosjeana unutar jedne godine, te je samo 4 kaznena boda udaljen od situacije da bude kažnjen zabranom utrkivanja na jednoj utrci. 

U izvješću sudaca navodi se da je Grosjean tvrdio da će započeti brzi krug, ali ga je pretekao Ferrari Sebastiana Vettela, pa je Grosjean usporio kako bi osigurao dovoljno razmaka između njih dvojice. Grosjean tvrdi da ga njegov tim nije obavijestio da je Norris u brzom krugu.

U izvješću stoji kako je bilo 136 km/h razlike u brzini između dva bolida, što je natjeralo Norrisa da naglo izbjegne mogući sudar s Grosjeanom.

Suci prihvaćaju  izjavu da vozač bolida broj 8 nije namjerno ometao, ali vozač treba biti svjestan svoje okoline, te da se približavaju brži bolidi,” stoji u izvješću.

 

Related Posts