Red Bullov vozač Pierre Gasly eliminiran je u prvom dijelu kvalifikacija za Veliku nagradu Australije radi, po njegovim riječima, preoptimistične strategije.

Austrijska momčad se odlučila za samo jedan pokušaj tijekom Q1 dijela kvalifikacija u Melbourneu. U finišu tog dijela Max Verstappen je bio treći, a Gasly osmi.

Međutim, ostali vozači su odvozili dobre krugove i “poremetili” raspored. Tako je Verstappen ostao na 10. mjestu, a Gasly na 17. iako je bio sporiji za sve 0.144s.

“Bili smo previše optimistični s jednim pokušajem i radi toga sam veoma razočaran,” rekao je Gasly nakon kvalifikacija.

“To je bila naša strategija. Bio sam prilično zadovoljan sa svojim prvim krugom. Završio sam jednu desetinku iza Maxa što nije velika razlika.”

“Nismo očekivali da će drugi vozači toliko poboljšati svoja vremena tijekom drugog izlaska.”

Gasly je rekao da je shvatio da će prolazak u Q2 biti u najmanju ruku tijesan kada je vidio kakva vremena postižu drugi vozač.

“Kada sam vidio koliko ostali vozači napreduju u pogledu vremena, gdje su skidali skoro cijelu sekundu, brzo sam shvatio da će biti tijesno.”

“Ovo je razočaravajuće jer je treći trening bio bolji. Još gore je to što sam se baš dobro osjećao tijekom kvalifikacija i mislio sam da imamo tempo za dobar rezultat.”

“Staza je postajala brža, vremena su se spuštala, a mi smo čekali i na kraju platili cijenu toga,” izjavio je Gasly koji sutra kreće sa 17. pozicije.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o