Pierre Gasly smatra kako će vozači Formule 1 imati problema nakon izlazaka iz boksa na hladnijim utrkama, zahvaljujući novim ograničenjima temperature na grijačima guma.

Za 2019. maksimalna temperatura na koju stražnje gume smiju biti zagrijane je smanjena sa 100°C na 80°C. Vozači su patili prilikom izlazaka iz boksa tijekom zimskih testiranja zahvaljujući ovoj promjeni, a isto je bilo vidljivo i tijekom Velike nagrade Australije.

Gasly je izgubio priliku osvajanja bodova jer ga je Kvyat prestigao neposredno nakon izlaska na stazu iz boksa, a dok je pokušavao dovesti svoje gume do radne temperature.

U razgovoru za Motorsport.com, na pitanje da li ga je Kvyat prestigao zato što mu gume nisu bile dovoljno zagrijane, Gasly je potvrdio da je to bio slučaj.

“Prilikom ulaska u treći zavoj pokušao sam kasnije kočiti i malo sam blokirao naprijed. Mislim da mu [Kvyatu] je pomoglo što je imao toplije gume,” izjavio je Gasly.

S obzirom na to da su vozači imali probleme u Australiji, gdje su temperature po pravilu nešto više, Gasly smatra kako će još veći problemi biti za vrijeme hladnijih dana.

“Očito je da niže temperature grijača utječu na gume, čak i na toplijim mjestima kao što je Australija. Mislim da će u hladnijim uvjetima biti još teže.”

Kevin Magnussen je još jedan vozač koji je prepoznao izazove koje donose nova ograničenja za zagrijavanje guma. On također smatra da će to otežati izlaske iz boksa.

Međutim, nisu svi vozači zabrinuti novonastalom situacijom. Lewis Hamilton je rekao kako se njegov Mercedes dobro ponašao prilikom izlaska iz boksa.

“Izlazak nije bio problem,” rekao je Hamilton, “Gume su se dobro ponašale u toj situaciji. Moguće je da su temperature grijača koje smo prije koristili bile i previsoke.”

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o