Frederic Vasseur, šef momčadi Alfa Romeo, kaže kako predstojeća sezona nudi “veliku priliku” za njegov renomirani (prošle sezone nastupali su pod imenom Alfa Romeo Sauber) tim.

Prema njegovim riječima, momčad bi doista mogla ove sezone pokazati što sposobna napraviti na stazi.

Preimenovana momčad Saubera napravila je zavidne korake, te dobrim rezultatima uspjela se popeti na osmo mjesto u prvenstvu konstruktora i krenula u novu kampanju sa svježim optimizmom nakon snažnog dvotjednog predsezonskog testiranja.

Nakon odlaska njihove mlade nade Charlesa Leclerca u Ferrari i odlaskom Marcusa Ericssona u IndyCar, Alfa Romeo je ostao bez vozača. Međutim, problem je brzo riješen potpisivanjem povratnika u momčad, Kimija Raikkonena, i ovosezonskog novaka Antonija Giovinazzija koji je prvi Talijan u F1 nakon 2011. i Jarna Trullija.

“Naš dolazak u Melbourne simbolizira početak jedne velike prilike za naš tim. Tijekom protekle godine pokazali smo zavidan napredak i potencijal.”

“Željni smo dobrog starta ove sezone. Imamo odlične vozače i snažnu podršku našeg tima u tvornici, kao i na stazi.”

“Vidjet ćemo kako stojimo u prve tri utrke i potrudit ćemo se više u nadolazećim mjesecima,” izjavio je Vasseur.

Kimi Raikkonen, koji je u 2019.-toj zamijenio momčadi s Leclercom, uvjeren je da je nemoguće predvidjeti tko je najbolji pred početak sezone.

“Uvijek postoji neka neizvjesnost pred prvu utrku sezone, možete je čak nazvati i misterijom.”

“Sve je moguće. Sredina poretka je izrazito čvrsta i ne možemo predvidjeti gdje stojimo u ovom trenutku,” izjavio je Finac.

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o