Dramatična utrka u Bahreinu! Činilo se da će Charles Leclerc pobijediti u svojoj drugoj utrci za Ferrari, ali deset krugova prije kraja utrke monegaškom vozaču se pokvario turbo na motoru te je izgubio poziciju od Lewisa Hamiltona i Valtterija Bottasa.

Leclerca je na kraju ‘spasio’ sigurnosni automobil koji je izašao na stazu u 54. krugu i ostao sve do kraja utrke. U kratkom intervjuu prije dodjele trofeja s Martinom Brundleom, Leclerc je izjavio:

“Takav je sport, ovakve stvari se dešavaju. Danas nije bio naš dan, ali je momčad napravila fantastičan posao da nadoknadi zaostatak iz Australije.”

“Naravno da sam veoma razočaran, kao i cijela momčad.”

“Imali smo malo sreće u vrlo nesretnoj utrci. Imao sam sreće da je Safety Car završio utrku, inače bih završio na lošijem mjestu. Situacija s gorivom isto nije bila bajna.”

Leclerc je imao lošiji start u utrku te je izgubio mjesto od Vettela i Bottasa. Međutim, vozač Ferrarija brzo vraća izgubljeno i od tada je kontrolirao utrku.

“Uvijek sam ovo govorio, i sada ću ponoviti – nikad ne gledam rezultat već tražim potencijal da budem bolji,” nastavio je.

“Danas, treća pozicija nije bilo naše mjesto.”

Leclercov mehanički problem i Vettelov incident je omogućilo Mercedesu da uzmu 1-2, nešto što mnogo ljudi nije očekivalo uoči utrke.

Lewis Hamilton, koji je na koncu slavio, je odmah pri izlasku iz bolida prišao Leclercu.

“Čekaju ga brojne pobjede u F1,” izjavio je Britanac.

“Ferrari je bio nevjerojatan ovaj vikend. Siguran sam da je konačan ishod razočarajuć za Charlesa. Danas smo imali sreće.”

Vodeći čovjek prvenstva, Valtteri Bottas, se slaže s momčadskim kolegom.

“Kao ekipa smo danas imali malo sreće. Međutim, nismo radili greške i bolid je bio pouzdan. To je naša pobjeda danas.”

“Za mene je to bila teška utrka. Nadam se boljem vikendu u Kini,” rekao je Bottas.

 

Leave a Reply

Molimo za komentiranje
  Pretplati se  
Obavijesti o